Actualitate

UPDATE - Algeria: 15 trupuri carbonizate găsite la In Amenas. Printre victime şi un român

<p><strong>Forţele speciale algeriene au găsit, sâmbătă, 15 trupuri carbonizate la complexul de industralizare a gazelor de la In Amenas, atacat miercuri de un comando islamist, transmite Reuters, citând o sursă familiară cu desfăşurarea crizei ostaticilor. </strong></p>

 


O anchetă a fost deschisă pentru identificarea cadavrelor.

Conform Agerpres, acestea au fost descoperite după ce armata algeriană a lansat o operaţiune de eliberare a angajaţilor străini şi locali ai complexului.
Nu există deocamdată informaţii despre circumstanţele în care au murit cele 15 persoane.


Potrivit realitatea.net, printre victime s-ar afla şi un român.

UPDATE: Premierul confirmă decesul românului în Algeria

Premierul Victor Ponta a afirmat, la sediul MAE, unde a susţinut o declaraţie de presă alături de ministrul Titus Corlăţean, că a fost confirmat faptul că un cetăţean român şi-a pierdut viaţa în Algeria. „În urmă cu putin timp s-a confirmat faptul că un român şi-a piedut viaţa în aceste evenimente din Algeria. Vreau să exprim condoleanţe şi compasiune pentru familia celui care şi-a pierdut viaţa”, a spus Ponta, citat de Mediafax.


El a precizat că în perioada următoare Guvernul va sprijini familia românului decedat, urmând să se ocupe de repatrierea acestuia şi de tot ce va fi nevoie.

„Am înştiinţat familia, nu mi-aş fi iertat niciodată dacă familia ar fi aflat de la dumneavoastră din presă”, a afirmat premierul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter