monitorulcj.ro Menu
Actualitate

O tumoare gigant de 18 kilograme, extirpată cu succes la Cluj

  O femeie de 71 de ani din Alba care avea o tumoare gigant de 18 kilograme a fost operată cu succes, vineri, la Cluj-Napoca de o echipă de medici condusă de profesorul Mihai Lucan. Femeia se află acum la Terapie Intensivă.

 

Maria Nistor, pacienta operată la Cluj-Napoca a ajuns la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj adusă de fiica sa. Profesorul Mihai Lucan, şeful ICUTR a declarat că femeia „mergea foarte greu şi nu putea să îşi lege şireturile” din cauza tumorii care se formase în zona abdomenului, de la inimă şi până la pelvis. „O vecină mai glumeaţă a întrebat-o dacă nu cumva e cumva gravidă”, a adăugat şeful ICUTR, citat de Mediafax.

Mihai Lucan, a declarat că tumoarea este una dintre cele mai mari pe care a întâlnit-o în viaţa sa şi nu se ştie dacă este benignă sau malignă.

A simţit că îi creşte burta în urmă cu două luni

Vineri, înainte de operaţie, Maria Nistor a spus că a simţit cum îi creşte burta din luna noiembrie a anului trecut şi că a început să aibă dureri. „De la Crăciun au început durerile şi am vorbit cu fiica mea şi am venit la medic şi mi s-a spus că trebuie să mă operez. Am emoţii legate de operaţie, dar cu ajutorul lui Dumnezeu sper să mă fac bine”, a afirmat femeia, care locuieşte în comuna Galda de Jos, judeţul Alba.

 

Operaţia a reuşit, iar femeia a fost transferată la Terapie Intensivă

Operaţia de extirpare a tumorii abdominale de 18 kilograme s-a încheiat cu succes şi a durat câteva ore. Reprezentanţii ICUTR Cluj, citaţi de Mediafax, au declarat că intervenţia a reuşit, iar femeia a fost transferată la Secţia de Terapie Intensivă, unde va mai rămâne internată câteva zile, sub supraveghere medicală. „Pe lângă tumoarea extirpată, pacientei i s-a mai efectuat o rezecţie intestinală şi i s-a scos şi uterul, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, rezultatul biopsiei, pentru a se vedea natura tumorii, va fi cunoscut în perioada următoare.