Actualitate

Ofiţerul de la Serviciul arme al Poliţiei Cluj, REŢINUT pentru TRAFIC DE INFLUENŢĂ

<p><strong>Ofiţerul Mihai Curt, adjunctul şefului Serviciului de Arme, Muniţii şi Explozibil din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, a fost reţinut joi de procurii DNA Cluj pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Acesta este cercetat pentru  trafic de influenţă, după ce a primit mită 5000 de euro şi 3500 de lei.</strong>

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj efectuează acte de urmărire penală față de Mihai Curt, ofițer de poliție judiciară cu gradul de comisar șef în cadrul I.P.J. Cluj - Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

În cursul anului 2011, inculpatul Mihai Curt, ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Cluj, a lăsat să creadă o persoană - denunțător în cauză - că are influență pe lângă organele de urmărire penală (procurori și ofițeri de poliție) și funcționari din cadrul RAR Cluj, respectiv de la Serviciul Înmatriculări Auto Cluj și că, în schimbul unor sume de bani, poate interveni pe lângă aceștia în vederea restituirii, către denunțător, a unui autoturism de teren și, ulterior, pentru omologarea și înmatricularea acestuia. În acest scop, ofițerul de poliție i-a cerut denunțătorului suma totală de 5.000 euro și 3.500 lei, bani pe care i-a primit de la denunțător în perioada 2011-2012.


Autoturismul de teren în cauză figura la RAR ca fiind furat și fusese ridicat de organele de poliție în vederea continuării cercetărilor, întocmindu-se un dosar penal. Întrucât nu a rezolvat problema legată de înmatricularea autoturismului, la data de 9 ianuarie 2013, inculpatul Mihai Curt i-a restituit denunțătorului suma de 1.000 euro, iar la data de 15 ianuarie 2013 suma de 2.000 euro.

La data de 17 ianuarie 2013, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul angajaților din cadrul DIPI București.



Citeşte şi:

Un ofiţer de la Serviciul Arme, Muniţii şi Explozibil, audiat la DNA Cluj pentru trafic de influenţă

Ultimele Stiri
abonare newsletter