Actualitate

Fetiţa de 4 ani care a murit pe masa de operaţie a făcut şoc toxico-septic

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/17/04 asistenta medic aparatura sala operatie clinica de chirurgie medicala 3 31.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fetiţa de patru ani din Năsăud care a murit într-un spital din Cluj a făcut un şoc toxico-septic, arată concluziile preliminare ale medicilor legişti, cauza decesului urmând să fie stabilită după documentarea cazului şi realizarea unor examinări complementare. </strong></p>

 


Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia Judeţeană Bistriţa-Năsăud, medicii legişti au formulat concluziile preliminare în cazul fetiţei de patru ani din Năsăud care a murit într-un spital din Cluj, acestea fiind transmise Poliţiei.

"Medicii legişti au formulat concluziile preliminare conform cărora decesul s-a datorat şocului toxico-septic, însă urmează să fie întocmit raportul medico-legal în care va fi precizată cauza decesului, numai după documentarea cazului şi efectuarea examinărilor complementare ce se impun", arată sursa citată.


Potrivit sursei citate, în cadrul cercetărilor va fi solicitat şi punctul de vedere al Colegiului Medicilor Bistriţa-Năsăud.

Preşedintele Colegiului Medicilor Bistriţa-Năsăud, dr. Dan Cocoi, a declarat că organizaţia pe care o conduce s-a sesizat din oficiu şi a început o anchetă.


"Deocamdată nu ne-a sesizat nimeni. Pe baza a ceea ce s-a prezentat în mass-media, ne-am autosesizat şi am început ancheta noastră. Am desemnat un coleg care se ocupă să adune documentaţia de la spitalele din Năsăud, Bistriţa şi Cluj ca să vedem cine a văzut acest copil, ce diagnostic i-a pus, cum au evoluat lucrurile de la un spital la altul. Deocamdată, nu avem informaţii oficiale ca să putem exprima un punct de vedere. Aşteptăm şi noi raportul medico-legal şi vrem să discutăm şi cu familia, dar nu acum. Acum se ocupă de înmormântare, sunt traumatizaţi. Trebuie să aşteptăm puţin", a declarat dr. Cocoi, citat de Mediafax.

 


Pe de altă parte, miercuri, peste 25 de persoane, rude şi prieteni ai familiei fetiţei, s-au adunat în faţa Spitalului "George Trifon" din Năsăud.

 


Lt. col. Florin Furnea, adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud, a declarat, că oamenii s-au adunat, în jurul orei 15.00, în afara spitalului şi, timp de o oră, au discutat între ei.

 

"S-au adunat rude şi prieteni ai familiei căreia i-a murit fetiţa de patru ani după ce a făcut o entorsă. Au venit mămici cu copii, nu au scandat nimic, doar au stat de vorbă cu jurnaliştii care erau acolo. Au plecat după circa o oră. E un protest spontan, dacă vreţi, deşi nu s-a scandat nimic. S-a încheiat fără incidente. Nu a intrat nimeni în spital. A ieşit liderul de sindicat al angajaţilor din spital şi a stat de vorbă cu ei, apoi au plecat", a declarat lt. col. Furnea.

 

Contactat în legătură cu acest subiect, dr. Adrian George, directorul spitalului năsăudean, a spus că nu se află în localitate.

 

"Sunt la Bistriţa, m-au sunat cei din spital şi mi-au spus că se adună lumea. Nu au intrat în spital. E urât să facă aşa ceva. Nu ştiu a cui a fost ideea şi nici nu mă interesează. Cum să organizezi aşa ceva? Ei vor să spună că noi suntem vinovaţi când nu s-a pronunţat nimeni în legătură cu acest lucru? Nu se poate aşa ceva", a declarat dr. Adrian George.


 

Citește și:

Conducerea Spitalului de Urgenţă Bistriţa, despre fetiţa decedată la Cluj: Pacientei i s-a prescris tratament specific

Fetiţa care a murit pe masa de operaţie a fost diagnosticată cu entorsă, la Bistriţa, şi trimisă acasă

Ultimele Stiri
abonare newsletter