Actualitate

Emil Boc nu va fi audiat ca martor în dosarul "Number One"

<p><strong>Curtea de Apel Cluj a respins miercuri, solicitarea lui Sergiu Bogdan, avocatul omului de afaceri Călin Stoia, de audiere a fostului premier Emil Boc. În dosarul de trafic de influenţă au fost admişi alţi martori, printre care primarul comunei vâlcene Ioneşti.


Sergiu Bogdan şi-a motivat solicitarea de aprobare a audierii lui Boc din dorinţa de aflare a adevărului, pentru ca fostul premier să precizeze cum se proceda în cazurile de atribuire de fonduri de la bugetul aflat la dispoziţia premierului. Procurorul DNA s-a opus, susţinând că o asemenea audiere nu are legătură directă cu fondul cauzei.

Magistraţii au aprobat în schimb audierea lui Neagoe Constantin, primarul comunei vâlcene Ioneşti.


Omul de afaceri Călin Stoia, judecat pentru trafic de influenţă într-un dosar separat de cel de corupţie în care este judecat şi fostul primar al Clujului Sorin Apostu, a fost condamnat, în 23 iulie de Tribunalul Cluj, la doi ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată pe Călin Stoia după ce ar fi promis unor persoane că va interveni pe lângă funcţionari publici din Guvern pentru alocarea de bani prin HG pentru o comună vâlceană.


 

abonare newsletter