Actualitate

Reducerile de preţuri, în atenţia poliţiştilor locali

<p><strong>Poliţiştii locali din cadrul Serviciului de inspecţie comercială au demarat ieri acţiunile de verificare a respectării prevederilor legale privind reducerile de preţuri. </strong>

Conform prevederilor O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, republicată, în perioada 15 ianuarie – 15 aprilie, comercianţii pot efectua reduceri de preţuri care intră în categoria soldărilor. Pentru a practica acest tip de reduceri comercianţii au obligaţia să notifice primăria în a cărei rază teritorială îşi desfăşoară activitatea perioada în care se efectuează vânzările de soldare, cu cel puţin 15 zile înainte de începerea operaţiunilor.

În acelaşi sens, comercianţii care practică vânzări cu preţuri reduse au obligaţia să afişeze corespunzător preţurile şi să respecte prevederile legale privind sectorizarea mărfurilor.


Astfel, au fost verificaţi 25 de agenţi economici, iar amenzile aplicate au fost de 8.400 de lei. Pentru neregulile constatate au fost încheiate 9 procese-verbale de constatare a contravenţiilor.

abonare newsletter