Actualitate

Emil Boc îi cere lui Ponta să continue lucrările la Autostrada Transilvania

<p> </p> <p><strong>„Solicit premierului Victor Ponta să susţină continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania. Nu este un alt proiect mai important pentru Transilvania decât continuarea acestei autostrăzi. Continuarea lucrărilor ar fi o formă de respect a Bucureştiului pentru cetăţeni şi regiune şi o recunoaştere a faptului că, la Bucureşti, Transilvania contează”, a declarat fostul premier.</strong>

Boc a subliniat că „acest proiect se poate realiza şi prin fonduri europene, pentru că după încheierea contractului cu Bechtel nu mai există niciun impediment în acest sens. Deci nu mai există argumentul că nu sunt suficienţi banii de la buget”. Potrivit fostului premier, în toate analizele FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene se recomandă continuarea lucrărilor de investiţii începute, Autostrada Transilvania fiind, din acest punct de vedere, o lucrare în derulare, cu beneficii majore asupra Transilvaniei. Emil Boc a menţionat că este nevoie doar de voinţă politică pentru continuarea acestui proiect.

Următorul pas: legarea autostrăzii de Coridorul IV

Fostul premier a afirmat că lucrările ar trebui să fie continuate spre Oradea şi ar trebui să existe proiecte de expropriere pe tronsonul de la Târgu Mureş la Câmpia Turzii. Boc a declarat pasul următor ar fi legarea Autostrăzii Transilvania de Coridorul IV.


Strategia Guvernului în domeniul infrastructurii rutiere include finalizarea Autostrăzii Transilvania, o lucrare veche de aproape 10 de ani, dar şi începerea unor autostrăzi noi, precum Autostrada Vest - Est (Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni) şi Autostrada Sudului (Bucureşti - Timişoara).

Proiectul autostrăzii Braşov-Borş, denumit Autostrada Transilvania, a fost aprobat în 2003 şi început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro încheiat cu compania americană Becthel, care trebuia executat până cel târziu în 2012.


Pe fondul disputelor politice iniţiate de partidele care s-au succedat la guvernare şi fără bani alocaţi de la buget, proiectul de 415 kilometri a fost derulat într-un ritm lent, iar până în prezent au fost executaţi doar 52 de kilometri.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter