monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Piaţa Mihai Viteazu şi zonele învecinate se vor schimba total după modernizare

În scurt timp, Primăria Cluj-Napoca va demara un concurs de idei pentru modernizarea Pieţei Mihai Viteazu care vizează o zonă mult mai largă, nu doar zona statuii.

În urma procesului de modernizare, piaţa Mihai Viteazu se va schimba radical: va fi regândit traficul din zonă, iar staţiile de autobuz din faţa cinematografului Florin Piersic ar putea dispărea, iar în locul lor va fi amplasată doar o staţie de ticketing.

Primarul Emil Boc a declarat că se ia în calcul chiar realizarea unui pasaj subteran în Piaţa Mihai Viteazu, însă este nevoie de un aviz al specialiştilor care să spună dacă se pretează un pasaj subteran în zonă.

Iniţial Primăria Cluj-Napoca luase în calcul doar modernizarea Pieţei Mihai Viteazu din zona statuii, însă în urma unor discuţii cu Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) s-a decis ca zona să fie mult mai extinsă şi va merge de pe strada George Bariţiu chiar până la strada Paris şi de la malurile Someşului până la Canalul Morii. Potrivit primarului, planul de modernizare cuprinde integrarea Canalului Morii, refacerea malurilor Someşului, modificarea traficului din Piaţa Mihai Viteazu şi rediscutarea transportului în comun în Piaţa Mihai Viteazu.

Nu va mai fi realizat parking subteran

Primăria Cluj-Napoca a scos din calcul şi realizarea unui parking subteran sub statuia lui Mihai Viteazu din cauza magistralei care străbate zona de statuie, dar se are în vedere şi un parking în zonă pe baza unor analize care se fac în prezent. „Acolo trece o magistrală de apă și nu se poate construi un astfel de parking pentru că totul ar costa mult prea mult”, a precizat primarul.

Vineri se va semna un protocol cu Ordinul Arhitecţilor din România (OAR ) pentru derularea etapelor procedurale necesare concursuui de soluţii pentru amenajarea pieţei Mihai Viteazu. Apoi va avea loc un concurs de idei în urma căruia se va decide care este soluţia potrivită pentru modernizarea Pieţei Mihai Viteazu.

 

Citeşte şi:

Modernizarea Pieţei Mihai Viteazu şi amenajarea Cetăţuii încep anul acesta