Actualitate

43 de trenuri de pe raza Regionalei CFR Cluj au fost oprite în timpul grevei

<p><strong>43 de trenuri de pe raza Regionalei CFR Cluj au fost oprite în timpul grevei spontane declanşate miercuri dimineaţă de angajaţii din CFR Călători, între orele 7.00 şi 9.00 .

"Pe raza Regionalei CFR Cluj au fost afectate de grevă 43 de trenuri. În Gara Cluj-Napoca au fost blocate şapte trenuri, printre care şi cel internaţional de Budapesta, iar în Gara Dej au rămas alte trei granituri", a spus Marius Mureşan, lider al sindicatului Libertatea CF Cluj, citat de Mediafax.


Liderul zonal de sindicat din cadrul Regionalei CFR Cluj, Cristian Jeler, a declarat, la rândul său, că la greva spontană au participat aproximativ 400 de angajaţi de la compania CFR Infrastructură, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pe luna decembrie. "La ora 9.00 au fost repuse în circulaţie toate trenurile afectate de protestul spontan", a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei "CFR", Oana Brânzan.

Relu Fenechiu, a declarat, miercuri, că 137 de trenuri erau afectate, la ora 8.00, de greva spontană, dintre care 42 pe Regionala Cluj, 21 pe Regionala Craiova, 47 pe Regionala Bucureşti, 16 pe Regionala Constanţa, opt pe Regionala Galaţi şi trei pe Regionala Iaşi. Fenechiu a precizat că protestul spontan a fost declanşat de angajaţii din CFR Călători şi CFR Infrastructură, din cauza întârzierii cu o zi a plăţii integrale a salariilor pe decembrie.


Ministrul a mai spus că după ce vor fi plătite salariile angajaţilor, va face o analiză şi cei vinovaţi vor plăti.


Citeşte şi:


GREVĂ SPONTANĂ la CFR Călători. Angajaţii nu şi-au primit salariile pe decembrie. Ministrul

 


 

 


 

abonare newsletter