Actualitate

Protocol de colaborare între Primărie şi UBB pentru atragerea investitorilor în oraş

<p><strong>Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat, miercuri, că Primăria a încheiat un protocol de colaborare cu Universitatea Babeş-Bolyai atât pentru atragerea investitorilor în oraş, cât şi pentru susţinerea investiţiilor şi locurilor de muncă în municipiu.</strong></p>

 

Potrivit lui Emil Boc, acest protocol a fost semnat marţi seara la prima reuniune Cluj Business Class desfăşurată la Universitatea Babeş-Bolyai.


„La finalul întâlnirii s-a semnat un protocol de colaborare cu Universitate Babeş-Bolyai pentru a susţine investiţiile şi locurile de muncă în municipiul Cluj-Napoca. Părţile se angajează să promoveze interesele municipiului în relaţiile cu potenţialii investitori, ţinând cont că Universitatea reprezintă un atu major al oraşului în atragerea şi menţinerea investiţiilor străine şi autohtone. Primăria va furniza ori decâte ori e nevoie, dar cel puţin o dată trimestrial, informaţii privind potenţialii angajatori, va informa Universitatea cu privire la potenţialii investitori care doresc să vină în municipiu, solicitările acestora, dar şi solicitările actualilor angajatori”, a precizat Emil Boc.

Potrivit protocolului, Universitatea Babeş-Bolyai se angajează că va întreprinde măsurile necesare pentru adaptarea continuă a curiculei universitare pentru a corela ce se învaţă în universitate cu ceea ce se cere pe piaţa muncii.


„Există cerinţe speciale pe care investitorii le au, atât cei existenţi cât şi potenţialii investitori. Aceştia cer de foarte multe ori o perspectivă pe termen  mediu şi lung a resurselor umane. Universitatea, în baza discuţiilor, va demara cursuri post universitare cerute de piaţa muncii locale şi judeţene. Acest protocol are o durată de 3 ani cu posibilitatea de prelungire prin acordul părţilor. Din nefericire, acest protocol nu a fost posibil cu vechea conducere. Cu Universitatea Tehnică există un asemenea protocol semnat”, a mai declarat Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter