monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Trei MEDICI acuzaţi că obligau tinere să se PROSTITUEZE în saloane de masaj erotic din CLUJ, BRASOV si CONSTANTA, arestaţi

Cei trei membri ai familiei de medici din Republica Moldova - tată, mamă şi fiu - acuzaţi de proxenetism şi trafic de persoane, după ce au constrâns mai multe tinere să se prostitueze în saloane de masaj erotic din Braşov, Cluj şi Constanţa au fost arestaţi, marţi, de Tribunalul Braşov.

 

Vasile şi Tatiana Pruteanu, alături de fiul lor Vasile jr., au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Braşov, iar marţi au fost prezentaţi Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă, aceştia fiind aduşi încătuşaţi la instanţă, cu o dubă a Poliţiei. După aproximativ două ore de audieri, judecătorii au emis mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele celor trei.

Potrivit şefului DIICOT Braşov, Cătălin Borcoman, iniţial, familia Pruteanu a fost cercetată pentru proxenetism, însă în urma verificărilor s-a adăugat o nouă acuzare, cea de trafic de persoane, după ce s-a constatat că o parte dintre fetele angajate de familia Pruteanu la saloane de masaj erotic din Braşov, Constanţa şi Cluj, erau constrânse să se prostitueze, în timp ce altele practicau prostituţia de bunăvoie.

 

Cele şase tinere au vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani şi au fost recrutate prin intermediul unor anunţuri la mica publicitate în ziare din Republica Moldova, în care li se promiteau locuri de muncă în România ca bone sau ca îngrijitoroare de bătrâni, potrivit sursei citate.

 

Iniţial, dosarul a fost instrumentat de Brigada de Combatere a Crimei Organziate (BCCO) Braşov pentru infracţiunea de proxenetism, până în prezent fiind identificate opt tinere care au practicat de bunăvoie prostituţia în saloanele de masaj. În prezent, dosarul este instrumentat de BCCO Braşov sub coordoanrea procurorilor DIICOT Braşov, după ce au mai fost identificate alte şase tinere care erau obligate să se prostitueze.

 

Potrivit sursei citate, este pentru prima dată când în judeţul Braşov a fost instrumentat un dosar în care România nu mai este ţară sursă a traficului de persoane, ci devine ţara ţintă a acestei infracţiuni.

Pe lângă acuzaţiile de proxenetism, familia Pruteanu mai este cercetată şi pentru alte două infracţiuni, ţinând cont că a folosit o societate comercială pentru a-şi acoperi afacerea: spălare de bani şi evaziune fiscală.

Cei trei, Pruteanu Vasile (52 de ani), Pruteanu Tatiana (47 ani) şi Pruteanu Vasile jr (25 ani), au mai fost reţinuţi de poliţiştii BCCO Braşov în octombrie 2012, însă instanţa a decis atunci judecarea lor în libertate.

Vasile şi Tatiana Pruteanu sunt de formaţie medici generalişti, obţinându-şi atestatele în Republica Moldova. Ei s-au mutat la Braşov, în urmă cu trei ani, iar fiul lor este student la Medicină în Constanţa. Tatăl şi mama se ocupau de cele două saloane de masaj erotic din Braşov, în timp ce fiul coordona activitatea la salonul din Constanţa. De asemena, alte două tinere se ocupau de salonul din Cluj.

Preţul unui "masaj" era cuprins între 200 şi 300 de lei, saloanele având circa şase clienţi pe zi, iar programările erau făcute telefonic. Majoritatea banilor erau încasaţi de cei trei proxeneţi, tinerele primind o mică parte din sumă pentru serviciile lor.

 

Una dintre tinerele din Republica Moldova i-a denunţat pe cei trei suspecţi la poliţie, spunând că a fost obligată întreţină relaţii sexuale cu clienţii, deşi se angajase pentru masaj erotic. Membrii grupării i-au reţinut actele de identitate şi paşaportul, însă tânăra, după ce a prestat serviciile cerute pentru o perioadă, a plecat de la salon şi i-a denunţat la poliţie.