Actualitate

ATAC ARMAT SUA: Doi morţi şi un rănit într-un atac armat comis în parcarea unui colegiu din Kentucky

<p><strong>Un bărbat înarmat a deschis focul marţi seara, cu o armă semiautomată, în parcarea unui colegiu din Kentucky, în zona de centru-est a Statelor Unite, omorând două persoane şi rănind alta, a anunţat poliţia.

Atacul armat nu are absolut nimic a face cu instituţia şcolară, a subliniat poliţia într-o conferinţă de presă transmisă de postul local WYMT. "Noi credem că este vorba despre un caz personal", a declarat Minor Allen, şeful poliţiei din Hazard.


Victimele sunt un bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, şi o tânără, în vârstă de 20 de ani. O adolescentă a fost rănită şi condusă la spital.

Atacatorul, Dalton Stidham, în vârstă de 21 de ani, s-a predat autorităţilor.


Preşedintele american Barack Obama urmează să prezinte miercuri, la Casa Albă, propunerile sale în vederea reducerii violenţei provocate de utilizarea armelor de foc în Statele Unite.

Obama va vorbi în prezenţa unor copii care au scris Casei Albe în urma atacului armat de la Newtown, soldat cu moartea a 20 de elevi şi a şase membre ale personalului Şcolii Primare Sandy Hook, ucişi de un atacator puternic înarmat la 14 decembrie.


Acest masacru - unul dintre cele mai grave care a afectat o instituţie şcolară din această ţară - a relansat dezbaterea asupra armelor de foc, după o serie de atacuri armate sângeroase comise în lunile precedente - inclusiv unul soldat cu 12 morţi, într-un cinematograf din Colorado (vest), la o premieră a unui film din seria "Batman", în iulie.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter