Actualitate

Produse EXPIRATE, de vânzare pe rafturile magazinelor din CLUJ

<p><strong>11 magazine alimentare din Cluj-Napoca au fost amendate de poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie Comercială din cauză că vindeau produse expirate sau în ambajale deteriorate.</strong></p>

 


Controalele realizate de poliţiştii locali au avut loc în perioada 7 – 10 ianuarie şi au fost verificate 47 de magazine alimentare. Potrivit Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, poliţiştii au urmărit respectarea termenelor de valabilitate pentru produsele comercializate, existenţa certificatelor de calitate, condiţiile de păstrare şi depozitare a alimentelor.

Din cele 47 de magazine, 11 au avut nereguli precum: expunerea spre comercializare a produselor fără specificarea termenului de valabilitate sau cu termenul de valabilitate expirat. Printre produsele cu termenul de valabilitate expirat se numără mezeluri, carne de pui şi găină, pesmet, esenţe, ketchup, bere. În plus, unele produse erau păstrate în ambalaje deteriorate, iar altele erau depozitate direct pe pardoseală.


Pentru neregulile constatate au fost încheiate 11 procese-verbale de constatare a contravenţiilor. Valoarea amenzilor aplicate este de 1.000 lei. Produsele cu termenul de valabilitate expirat sau care nu aveau specificat termenul de valabilitate au fost retrase de la vânzare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter