Actualitate

Cumpără sau nu Primăria Cluj-Napoca hotelul Continental?

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/14/hotelul continental rp 3.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În şedinţa de luni a Consiliului Local, consilierii au fost înştiinţaţi că Primăria a primit o notificare de vânzare a hotelului Continental. Firma Expert Insolvență SRL a transmis că statul român, prin Ministerul Culturii, a anunțat că nu înțelege să-și exercite dreptul de preempțiune, ca atare, firma solicită acum Primăriei să-și exercite acest drept. </strong></p>

 


Președintele de ședință, Csoma Botond, a citit în plenul Consiliului Local înştiinţarea primită de Primărie referitoare la vânzarea hotelului Continental. „Firma Expert Insolvenţă SRL a procedat la scoaterea la vânzare a hotelului Continental. Întrucât imobilul a fost declarat monument istoric categoria B, are drept de preempţiune statul roman, prin Ministerul Culturii. Cum Ministerul Culturii a înţeles să nu-şi exercite dreptul de preempţiune, acest drept se transferă autorităţilor publice locale. Voi transmite această notificare direcțiilor de specialitate din Primărie, pentru a veni cu o informare la următoarea ședință de Consiliu Local”, a precizat Csoma Botond.

Primăria a mai primit notificări de vânzare a Hotelului Continental, dar nu și-a exprimat niciodată acest drept, motivând că spațiul este solicitat spre retrocedare.


Primăria va anunța la următoarea ședință de Consiliu dacă își exprimă sau nu dreptul de preempțiune la cumpărarea Hotelului.

Hotelul: 6,5 milioane de euro

Lichidatorul societăţii Ardeleana SA Alba Iulia scoate la vânzare bunurile firmei, printre care se află şi hotelul Continental din Cluj-Napoca. Pentru hotel cere 6,5 milioane de euro, iar pentru proprietăţile din Alba Iulia suma depăşeşte 2 milioane de euro.


Ardeleana SA Alba Iulia îi aparţine miliardarului Dorel Tamaş, urmărit internaţional pentru infracţiuni de înşelăciune şi delpaidare. Licitația va fi organizată la sediul lichidatorului judiciar Expert Insolvenţa din Deva, în data de 15 iunie 2012, ora 12.00. În total, pentru bunurile aflate în proprietatea societăţii este solicitată, la o primă strigare, suma de aproape 9 milioane de euro.

Dorel Tamaş a cumpărat Hotelul Continental în 2005, el dorind să îl transforme într-un centru comercial de lux. Proiectul său nu a fost aprobat de autorităţi, iar clădirea monument istoric a fost abandonată.


Dosarul Continental

Miliardarul din Alba Iulia este urmărit internaţional cu mandat de arest în lipsă din luna mai 2011. Este judecat la Curtea de Apel Târgu Mureş pentru infracţiuni de delapidare şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Procurorii DNA îl acuză că a încercat să vândă ilegal în 2008 hotelul Continental din Cluj-Napoca, producând un prejudiciu de două milioane de euro, deşi ar fi ştiut că este revendicat. Tamaş ar fi fost ajutat în această "ţeapă", potrivit procurorilor, de avocatul Doina Scutea, fost decan al Baroului Alba. În acelaşi dosar mai este acuzat de prejudicierea BCR cu o sumă de câteva milioane de euro. În 2010 a fost inclus în Topul Forbes 500 miliardari cu o avere de 10 milioane de euro. Se bănuieşte că se află în Dubai, unde deţine de mai mulţi ani o proprietate imobiliară.

 



 

Citeşte şi:

Situație neclară cu Hotelul Continental

Eckstein vrea să cumpere Continentalul

Ultimele Stiri
abonare newsletter