Actualitate

Cel puţin 38 de morţi în urma unei alunecări de teren în China

<p><strong>O alunecare de teren produsă vineri în sud-vestul Chinei a provocat moartea a cel puţin 38 persoane, alte două fiind rănite, iar alte şase persoane fiind date dispărute, au anunţat autorităţile locale. Un bilanţ anterior anunţa cel puţin 18 morţi şi alte 20 de persoane date dispărute, scrie Mediafax.

Şaisprezece locuinţe au fost distruse într-un sat din provincia Yunnan, potrivit autorităţilor locale.

Echipele de intervenţie au reuşit să salveze două persoane care au fost luate de torentul de noroi şi au fost rănite, potrivit aceleiaşi surse.

Bilanţul provizoriu al morţilor era, vineri spre seară, de 38 persoane, inclusiv şapte membri ai unei familii, anunţă autorităţile locale într-un comunicat.

Agenţia China Nouă susţine că 46 de persoane au fost luate de alunecarea de teren.

Noul lider chinez, Xi Jinping, premierul în exerciţiu Wen Jiabao şi viitorul său înlocuitor Li Keqiang au ordonat să fie "depuse toate eforturile necesare" pentru salvarea victimelor, a anunţat agenţia oficială.

Această regiune din sudul Chinei, situată în nord-estul Yunnan, a fost afectată la 7 septembrie de un seism cu magnitudinea de 5,6, care a provocat moartea a 81 de persoane, dar şi de o alunecare de teren, o lună mai târziu, care a îngropat 18 copii într-o şcoală.

Alunecările de teren sunt frecvente în regiunile muntoase din China, unde normele de securitate privind construcţiile nu sunt respectate de cele mai multe ori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter