Actualitate

Arafat despre noul program de vizite în spitale: Oamenii nu merg la cinema. Nu trebuie să plătească

<p><strong><img src="documente/stories/06_iunie/01_ziua/04-salon%20pacienti%20bolnavi%20pat%20spital%20clinica%20chirurgie%203%20rp%2010.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat afirmă că "supărararea" unor reprezentanţi ai spitalelor privind noul program de vizitare a pacienţilor nu decurge din prelungirea intervalului de vizite, ci pentru că vor dispărea anumite taxe, scrie Mediafax.

Arafat a spus, vineri, la Târgu Mureş, că argumentele unor reprezentanţi ai spitalelor, potrivit cărora va creşte consumul de dezinfectanţi în urma noului program de vizitare a pacienţilor, nu au nicio bază, el arătând că a descoperit că unii dintre aceştia percepeau câte cinci lei pentru vizitele pe care le permiteau în afara programului.

El a adăugat că programul de vizitare a bolnavilor a fost modificat întrucât "este absurd” ca familia unui pacient să aibă voie să îl viziteze doar de trei ori pe săptămână în interval de două ore, ca şi cum bolnavul ar fi "la puşcărie".

"Parcă bolnavul este la o puşcărie şi familia vine să îl viziteze acolo. Bolnavul este la un spital, bolnavul are probleme inclusiv de suport psihologic, inclusiv din partea familiei, iar familia trebuie să aibă acces la bolnav, bolnavul trebuie să aibă acces la familia lui şi la prieteniu care vor să îl viziteze, bineînţeles în limita unui program decent, care să le permită să facă asta când pot ei, în anumite ore, pe care noi le-am extins. Acum programul este zilnic, iar sâmbăta şi duminica programul este pe toată durata", a mai spus Arafat.

În opinia acestuia, programul de vizitare care exista înainte favoriza fenomene precum acela ca aparţinătorii să dea bani pentru a avea acces la bolnav în spital în afara orelor stabilite pentru vizitare.

Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte bolnavii de la terapie intensivă noul program de vizitare este similar celui din străinătate, permiţându-le membrilor familiei să intre după un regim special.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a fost prezent, vineri, la Târgu Mureş, unde a participat la bilanţul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter