Actualitate

Dosarul FRAUDEI la REFERENDUM în judeţul Cluj a început cu o AMÂNARE. Dumitru Samson: Acuzele sunt o glumă

<p><strong>Primul termen de judecată în "dosarul fraudării Referendumului în judeţul Cluj" a avut loc vineri la Judecătoria Cluj-Napoca. Instanţa a amânat judecarea cauzei, la solicitarea mai multor inculpaţi, inclusiv a lui Samson Dumitru, sub pretextul angajării de avocaţi.

Fiul vitreg al fostului ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu, Samson Dumitru, a cerut amânarea procesului pe motiv că trebuie să îşi angajeze un apărător. Acesta a declarat că acuzele care i se aduc i se par "o glumă".


 

„Dosarul fiind public, acuzele sunt, unele, eu le consider o glumă, având în vedere că ni se aruncă în cârcă un furt de voturi de 11 voturi după calculele matematice. Instanţa o să-şi spună până la urmă punctul de vedere. Mai mult decât atât nu pot să vă spun. Nu pot comenta nimic din dosar până la finalizarea cauzei, sunt unele lucruri din dosar unde o să vorbesc cu instanţa despre acele chestiuni, despre conversaţiile cu Bogdan Măgureanu. Nu pot să vă spun pentru ce erau banii care apar în interceptările mele cu Bogdan Măgurean. Nu discut aceste aspecte în afara sălii de judecată. Nu cunosc absolut pe nimeni care au fost în sala de judecată. Nu cunosc pe nimeni de la groapa de gunoi. Eu nu am mai avut nicio declaraţie până în momentul de faţă, nu am dat declaraţii procurorilor, probabil voi da în faţa instanţei de judecată”, a declarat Dumitru Samson la ieşirea de la Judecătoria Cluj-Napoca.


Judecătorii clujeni au solicitat aducerea inculpaţilor absenţi cu mandat de aducere. Instanţa a solicitat informaţii despre situaţia juridică a celor absenţi, inclusiv despre Măgurean Bogdan Cristian, inclusiv prin Interpol.

Nicuşor Ştefan Hanzi, preşedintele Alianţei Civice Democrate a Romilor (ACDR) Cluj-Napoca, a fost prezent la Judecătoria Cluj-Napoca, unde a recunoscut că a vorbit la telefon cu interlopul clujean Bogdan Măgurean, care i-a cerut să convingă mai mulţi romi să voteze.


"Am vorbit la telefon cu Măgurean Bogdan despre voturi şi pentru asta sunt acuzat. Scopul discuţiei era să duc eu ţiganii la vot, dar eu nu puteam să fac asta, pentru că eram la cântat în ziua aia, am şi dovadă depusă la dosar. Era vorba de câţi vroiau să meargă, nu puteam să oblig pe nimeni. Măgurean mi-a zis ă le ia la ţigani câte-o bere, câte-un mic, nu ne-a oferit bani", a declarat acesta la ieşirea Palatului de Justiţie din Cluj.

Înregistrările convorbirilor telefonice din acest caz arată, însă, că fiecare rom care a votat multiplu a primit câte 50 de lei.



Citește și:

Cum funcţiona reţeaua interlopilor pentru fraudarea referendumului?


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter