Actualitate

Libertatea fiului preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, valorează 10.000 de lei

<p><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/21/alexandruuioreanum3.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Judecătorii Tribunalului Cluj au stabilit, joi, cauţiunea pe care trebuie să o achite părinţii lui Alexandru Uioreanu pentru a se putea lua în discuţie eliberarea sa din arestul preventiv. Tribunalul Cluj a judecat o cerere de eliberare pe cauţiune depusă de Alexandru Uioreanu şi a stabilit că acesta trebuie să depună suma de 10.000 de lei pentru a se lua în discuţie posibilitatea lăsării acestuia în libertate. Eliberarea pe cauţiune se va lua în discuţie vineri doar după ce apărarea va face dovada depunerii sumei solicitate de instanţa de judecată.</strong>

Uioreanu Jr. a primit deja un mandat de arestare pentru 19 zile, dar judecătorii au decis să i-l prelungească cu încă 20 de zile. Alexandru Uioreanu a fost ridicat de anchetatori în 19 decembrie, fiind acuzat de trafic de droguri, şi a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Teritorială Cluj. Alexandru Uioreanu a fost arestat, în 20 decembrie, pentru 19 zile, de judecătorii Tribunalului Cluj. În acest dosar au mai fost arestate două persoane, pentru 29 de zile.

Fiul preşedintelui CJ Cluj, consumator de droguri


În motivarea sentinţei Tribunalului Cluj, instanţă care a dispus arestarea celor trei, se arată că “inculpatul Alexandru Uioreanu a recunoscut cu sinceritate învinuirea adusă, declarând că este consumator de droguri de risc şi, în acest context, în cursul anului 2012, în mod frecvent a oferit cu titlu gratuit sau contra cost droguri de risc către mai multe persoane”. Conform sursei citate, drogurile erau aduse de fraţii Nagy din Ungaria.

“De asemenea, din declaraţia inculpatului Alexandru Uioreanu a rezultat faptul că Nagy Ferenc era persoana care îl aproviziona frecvent cu droguri de risc – canabis, chiar de două ori pe săptămână, iar despre cantitatea furnizată acestuia în acest interval – martie – decembrie 2012, inculpatul Uioreanu a arătat că ar fi vorba despre aproximativ 130 de grame canabis, atât pentru consum propriu – 30 de grame, cât şi pentru distribuire ulterioară – 100 de grame, preţul pe un gram variind între 50 şi 70 de lei/gram”
, se mai arată în încheierea Tribunalului Cluj.

Fraţii Nagy nu au fost cooperanţi în timpul audierilor şi nu recunosc faptele.

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a declarat la acea dată că nu ştie nimic despre acest caz, pentru că este fiul său din prima căsătorie, are 16 ani şi locuieşte împreună cu mama lui.


Ultimele Stiri
abonare newsletter