Actualitate

Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin s-ar putea relua

<p><span style="font-size: small;"><strong>Conducerea Ministerului Sănătăţii împreună cu societatea civilă vor pune la punct un mecanism de reluare a campaniei de comunicare pentru vaccinarea HPV, virusul responsabil cu declanşarea cancerului de col uterin. Astfel, se doreşte reluarea vaccinării elevelor şi tinerelor împotriva HPV.</strong>

În plus, Ministerul Sănătăţii va creşte fondurile pentru programul de screening de cancer de col uterin, în care femeile cu vârsta cuprinsă între 25-65 ani beneficiază, gratuit, de un test Babeş-Papanicolau. „Am discutat cu fundaţii şi asociaţii ca, în 2013, acest program să îl gândim ca un program-pilot pentru regiunea Bucureşti, urmând ca, după evaluarea rezultatelor să îl extindem în trei ani la toată populaţia eligibilă”, a declarat Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii. Potrivit conducerii Ministerului, screeningul de cancer de col uterin şi vaccinarea reprezintă soluţiile pentru ca România să nu mai ocupe primul loc din Europa la mortalitatea prin cancerul de col.

Ministrul a mai spus că tot în partea de prevenţie, se va relua, sub o altă formă programul de reevaluare a stării de sănătate. Vă reamintim că în anul 2007, populaţia a beneficiat de un set gratuit de analize în cadrul programului de evaluare a stării de sănătate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter