Actualitate

Detalii şocante despre accidentul din Floreşti: după accident s-a oprit, dar imediat a demarat în forţă trecând încă o dată peste corpul fetiţei

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/04/646x404-600x375.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca, cei care au decis arestarea lui Răzvan Muzuran pentru 29 de zile după ce acesta a accidentat mortal trei persoane în noaptea de Revelion în Floreşti, arată în motivare că tânărul este un pericol pentru ordinea publică prin atitudinea de nepăsare după săvârşirea faptei, respectiv după accident şi-a abandonat maşina, şi-a închis telefonul mobil şi s-a cazat la o pensiune.

„Instanţa constată că există indicii temeinice că inculpatul a comis faptele pentru care este cercetat. Declaraţiile martorilor relevă un aspect deosedit de important şi anume inculpatul, după accident, s-a oprit însă la scurt timp a închis portiera şi a demarat în forţă moment în care a mai trecut încă o dată  peste corpul fetiţei. Din mijloacele de probă existente la dosar rezultă că, în data de 31 decembrie 2012, în jurul orelor 23.58, Răzvan Muzuran în timp ce conducea autoturismul marca Fiat Punto, ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie pe drumurile publice, circulând cu o viteză peste limita legală, în condiţiile în care pe stradă se aflau foarte multe persoane în vederea întâmpinării noului an, a lovit în plin trei persoane, doi bărbarţi în vârstă de 27, respectiv 33 de ani şi o fetiţă în vârstă de 3 ani care se afla în braţele tatălui ei, după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. În urma impactului victimele au fost proiectate pe carosabil la o distanţă de circa 50 – 60 de metri. Faptul că impactul a fost extrem de violent este dovedit şi de avariile autoturismului condus de către inculpat, respectiv bară faţă, mască faţă, far stânga – dreapta, semnalizări, capotă  motor, parbriz, pavilion, oglinda dreaptă laterală”, se arată în motivarea instanţei.


Judecătorii clujeni nu cred în versiunea tânărului care spunea că nu a observat oamenii pe şosea din cauza artificiilor.


„Versiunea inculpatului potrivit careia nu a observat pietoni întrucât pe şosea se afla o perdea de foc prin care a trecut cu autoturismul ridică serioase semne de întrebare asupra veridicităţii acesteia atâta timp cât starea de fapt prezentată nu este confirmată de alte mijloace de probă. Analizând fotografiile făcute imediat după accident se observă că şoseaua nu prezintă urme specifice ale focului, ba mai mult din schiţa întocmită la locul accidentului rezultă că materialul pirotehnic se afla undeva în exteriorul părţii carosabile, respectiv pe trotuar, astfel că nu se poate accepta ca reală versiunea inculpatului conform căreia pe şosea se afla materialul pirotehnic”, se mai arată în motivare.


După accident, şi-a închis telefonul şi s-a cazat la o pensiune


Judecătorii clujeni sunt de părere că Răzvan Muzuran a vrut să se sustragă cercetării penale, după ce a părăsit locul accidentului, fără a acorda primul ajutor victimelor sau a anunţa organele de poliţie, ori ambulanţa. „Mai mult, inculpatul nu poate invoca starea de şoc în care pretinde că s-ar fi aflat imediat după accident, întrucât acesta a dat dovadă de luciditate, continuându-şi drumul. Mai mult, a abandonat autoturismul şi nici atunci nu a anunţat organele de poliţie prin apelul de urgenţă 112, s-a deplasat  la o pensiune unde au închiriat o cameră pentru a se spăla şi a şterge din urmele accidentului declarând persoanei de la recepţie că a fost implicat într-o bătaie, astfel că acesta nu mai poate invoca scuza că i-a fost frică de persoanele aflate la faţa evenimentului rutier, că i-ar fi bătut. Mai mult, şi-a închis şi telefonul mobil, pentru a nu putea fi localizat şi a nu se putea lua legătura cu el”, mai arată judecătorii clujeni.


Răzvan Muzuran mai are alte dosare penale

Tânărul de 20 de ani nu este la primul impact cu legea penală. El a mai fost condamnat la pedeapsa închisorii de 1 an de zile cu suspendare pentru săvârşirea unei infracţiuni de furt. Mai mult, este cercetat în alte două dosare, una pentru furt calificat şi una pentru legea circulaţiei, conducere fără permis.

Răzvan Muzuran, tânărul de 20 de ani care a omorât trei oameni în localitatea Florești, în noaptea de Revelion, a fost arestat preventiv, marţi noaptea, pentru 29 de zile. În faţa magistraţilor de la Judecătoria Cluj, Muzuran a susţinut că nu i-a văzut pe cei trei din cauza artificiilor care s-au aprins în faţa lui. În plus, acesta a mai precizat că a consumat doar un pahar de ţuică. Răzvan Muzuran a mai povestit magistraţilor de la Judecătoria Cluj că a fugit de la locul accidentului pentru că s-a speriat de vecinii care vroiau să-l bată şi că nu a băut decât un pahar cu ţuică în acea seară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter