Actualitate

Papa Benedict al XVI-lea, convins că pacea va predomina în 2013, în ciuda problemelor

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="http://www.dcnews.ro/wp-content/uploads/2011/09/papa_benedict_al_xvi_lea.jpg" border="0" height="271" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Papa Benedict al XVI-lea s-a declarat convins, în predica de Anul Nou, că pacea va predomina în 2013, în ciuda inegalităţii, a terorismului şi a "capitalismului financiar nereglementat" care afectează astăzi lumea, relatează Associated Press şi AFP.

Benedict al XVI-lea a oficiat marţi slujba de Anul Nou la Bazilica Sfântul Petru, de ziua mondială a păcii, pe care Biserica Catolică o celebrează în fiecare an la 1 ianuarie. În rândurile din faţă s-au aflat diplomaţii acreditaţi la Sfântul Scaun, care săptămâna viitoare vor asista la discursul anual al papei despre dificultăţile săracilor lumii şi despre regiunile afectate de război.

În omilia sa, Benedict al XVI-lea s-a declarat convins că, în ciuda terorismului, a criminalităţii şi a inegalităţii dintre bogaţi şi săraci, "numeroasele opere ale păcii, de care lumea este bogată, sunt mărturii ale vocaţiei înnăscute a omenirii către pace".

Papa a vorbit despre "focarele de tensiune şi de confruntare provocate de inegalitatea tot mai mare dintre bogaţi şi săraci şi de predominanţa mentalităţii egoiste şi individualiste, care este de asemenea una din manifestările capitalismului financiar nereglementat".

Ultimele Stiri
abonare newsletter