Actualitate

Cluj: Aproximativ 3.000 de clujeni au admirat spectacolul de artificii de Anul Nou, din Piaţa 'Avram Iancu'

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="http://www.agerpres.ro/media/images/2012-12/12281723-75610734.jpg" border="0" width="451" height="258" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Aproximativ 3.000 de clujeni au venit, în noaptea de luni spre marţi, în Piaţa "Avram Iancu", să admire grandiosul spectacol de artificii care a marcat trecerea în Noul An 2013, scrie Agerpres.


Până la ora 24,00 la Revelionul organizat de Primărie în "Piaţa Avram" veniseră în jur de 1.000 de persoane, în pofida timpului foarte rece, cu minus cinci grade. Programul serii a fost deschis de formaţia Semnal M, iar apoi, pe scena amenajată în faţa Teatrului Naţional Aurel Tămaş a oferit un recital antrenant îndemnându-i pe cei prezenţi să cânte alături de el. "Este mai fain Revelionul de la Cluj-Napoca decât cel din alte părţi", a susţinut cântăreţul.

Primarul Emil Boc a venit în Piaţa "Avram Iancu" cu puţin timp înainte de ora 24,00 şi a urcat pe scenă pentru a le ura clujenilor un "An Nou Fericit!". Împreună cu miile de clujeni, edilul a numărat ultimele secunde ale anului 2012, iar în prima clipă din 2013, cerul a fost instantaneu luminat de un spectaculos joc de artificii. Lumea a privit cu încântare, uneori într-o tăcere deplină, alteori cu exclamaţii de bucurie, timp de 20 de minute, imensele buchete de lumini care s-au revărsat asupra Pieţei.

Emil Boc a declarat că este convins că "întâlnirea sărbătorească a clujenilor, în centrul oraşului, la trecerea dintre ani, este cu mult mai frumoasă decât în anii anteriori".

"Aşa sunt clujenii: cei mai buni şi cei mai frumoşi din România. Este firesc ca la cumpăna dintre ani să fim alături de clujeni, pentru că aşa suntem şi pe parcursul întregului an. Noi am pregătit peste 600 de sticle de şampanie pentru a fi turnate în cupe, la trecerea în anul 2013. Dar, iată, am adus şi o sticlă mare de şampanie, pentru cei ce nu au. Primul lucru pe care mi-l doresc, mie şi clujenilor, pentru anul 2013 este să avem sănătate. Dacă avem sănătate le avem pe toate celelalte", a spus edilul.

Doi dintre participanţii la Revelionul din Piaţa "Avram Iancu" au purtat pălării artistice de carnaval, multicolore. Primul dintre ei, un clujean cu un cert simţ al umorului, a declarat că pălăria sa din catifea roşie şi albă, "cu mai mulţi cilindri şi tot atâţia ciucuri", este din America. "Sunt fericit că sunt acum la Cluj-Napoca. Locuiesc în SUA de 20 de ani. Dar de Anul Nou vin de obicei în ţară. Vă doresc să fiţi fericiţi, ca şi mine, încă o mie de ani", a spus clujeanul. La rândul său, un tânăr revenit acasă din Austria, a explicat că şi pălăria sa înaltă, în alb şi roşu "este un simbol al fericirii şi se poartă numai în marile seri de sărbătoare".

Cei mai mulţi dintre clujenii veniţi în Piaţa "Avram Iancu" aveau cu ei şampanie şi artificii. În Piaţă a fost amenajată şi o gheretă de unde s-a putut cumpăra vin fiert, cu doi lei paharul, dar comercianţii nu s-au bucurat de vânzările la care se aşteptau.

Catedrala Ortodoxă din Piaţa "Avram Iancu" a fost închisă pe durata spectacolului de artificii, iar credincioşii au fost invitaţi să revină la celebrarea Slujbei de Anul Nou la exact un sfert de oră după miezul nopţii. Clopotele marelui lăcaş de cult au început să bată în chiar momentul începerii oficierii slujbei, iar credincioşii nu au zăbovit nicio clipă în plus în Piaţă, deşi spectacolul de artificii nu se terminase.

Peste 200 de jandarmi şi poliţişti au asigurat buna desfăşurare a evenimentelor din Piaţa "Avram Iancu".

abonare newsletter