Actualitate

Autorităţile ruse vor plăti compensaţii familiilor celor decedaţi în accidental aviatic de sâmbătă

<p><strong>Autoritățile ruse vor plăti compensații familiilor celor decedați în accidentul aviatic de sâmbătă, de pe aeroportul Vnukovo, a anunțat, duminică, ofițerul de presă al Primăriei din Moscova, Gulnara Penkova, relatează Ria Novosti.</strong>



Patru persoane au foat ucise după ce un aparat Tupolev Tu-204 a ratat aterizarea și a luat foc. Alte patru persoane au fost spitalizate în stare gravă. “Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a dat instrucțiuni la departamente pentru a oferi ajutorul financiar necesar familiilor victimelor, care vor primi fiecare câte un milion de ruble (32.000 de dolari)”, a precizat Penkova. Cauza accidentului nu a fost stabilită. Surse din cadrul Ministerului pentru Situații de Urgență au declarat că cea mai probabilă cauză este o eroare de pilotaj.
La bordul avionului, care venea din Cehia, se aflau opt persoane, toate membre ale echipajului. Premierul Dmitri Medvedev a cerut ca o comisie specială să ancheteze accidentul, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Guvernului rus, Natalia Timakova.
Avionul aparține Red Wings, o companie aeriană din Moscova, care deține mai multe aparate Tupolev Tu-204, fiecare cu o capacitate de până la 210 pasageri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter