Actualitate

Parisul, “oraşul luminii”, ar putea rămâne “în beznă”

<p><strong>Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a făcut un apel la ministrul Energiei pentru ca acesta să ia măsurile de rigoare pentru a mai întuneca puţin Parisul, scrie Fox News.</strong>


Fără lumină pe Champs Elysees
Astfel, turiştii care vor dori să se plimbe pe bulevardul Champs Elysees vor avea nevoie de lanternă între orele 1 şi 7 dimineaţa, arată Ziare.com. Delphine Batho, ministrul Energiei şi Mediului, a spus că luminile vor fi stinse în toate oraşele franceze, dar şi în localităţile mai mici. Printre monumentele şi obiectivele turistice vizate se numără şi Turnul Eiffel, care deja nu mai are luminile aprinse noaptea. Francezii încearcă să respecte planul de a face economii de energie de 20% până în anul 2020. În luna iulie, comercianţii parizieni au fost obligaţi să stingă luminile care făceau firmele magazinelor vizibile pe timpul nopţii, între orele 1 şi 6 dimineaţa.
Mulţi critică aceste măsuri, spunând că turiştii vor fi mai puţini, iar afacerile vor cunoaşte un declin. Franţa este una dintre cele mai vizitate ţări din lume, însumând 81 de milioane de turişti în 2011. Totuşi, şomajul a atins vârful ultimilor 14 ani în ţară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter