Actualitate

O stradă din Timișoara va purta numele ziaristului Mile Cărpenişan

<p><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/mile-carpenisan.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Timişoara va avea o stradă ce va purta numele lui Mile Cărpenişan, fost jurnalist al Antenei 1 şi 3 şi unul dintre cei mai buni corespondenţi de război din teatrele de operaţiuni în care România are militari.</strong></p>

Iniţiativa îi aparţine proaspătului deputat PSD Sorin Grindeanu, fost bun prieten al ziaristului decedat în urmă cu doi ani. El a declarat că a dorit ca ultimul document pe care l-a semnat în calitate de viceprimar al Timişoarei să fie cel prin care o stradă dintr-un nou cartier al oraşului să-i poarte numele lui Mile.

'Mile Cărpenişan a fost un jurnalist care a făcut cinste Timişoarei. Mile este şi cetăţean de onoare al municipiului. Cred că în primul rând trebuie să ne cinstim personalităţile locale', a declarat Grindeanu presei, vineri.

Mile Cărpenişan avea 34 de ani în martie 2010 când a murit în urma unor complicaţii pe fondul unei ciroze hepatice nonalcoolice.

Aceasta este prima stradă din Timişoara dedicată memoriei unui ziarist contemporan.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter