Actualitate

Judecătorii clujeni despre „pistolarul” din Galeriile Ferdinand: „Un pericol pentru ordinea publică”

<p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/27/pistolar m 1-10.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca, cei care au decis, săptămâna trecută, arestarea pentru 29 de zile a lui Marius Moga, după ce a tras mai multe focuri de armă în interiorul magazinului Galeriile Ferdinand, au motivat că lăsarea acestuia în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică.</strong>


Mai mult, judecătorii clujeni spun că pericolul rezultă din comiterea faptelor într-un spaţiu comercial deschis publicului şi în prezenţa mai multor persoane, printre care soţia şi cei doi copii minori ai inculpatului.



„Lăsarea în libertate a inculpatului prezintă pericol concret pentru ordinea publică, pericol care rezultă din comiterea faptelor într-un spaţiu comercial deschis publicului şi în prezenţa mai multor persoane, printre care soţia inculpatului şi cei doi copii minori ai inculpatului, din comiterea infracţiunilor cu intenţia de “a da o lecţie” de moralitate angajaţilor care au fost bănuiţi de către inculpat că şi-ar fi însuşit bunuri sau bani din gestiune, din instabilitatea pe care inculpatul o denotă prin această reacţie absolut inadmisibilă. Fiind audiat în cursul urmăririi penale inculpatul a uzat de dreptul la tăcere, iar, în faţa judecătorului a dat o declaraţie de recunoaştere a comiterii celor două infracţiuni, plasându-le însă într-un context mai avantajos pentru sine. Sinceritatea inculpatului urmează a fi avută în vedere la judecarea fondului”, se arată în motivarea Judecătoriei Cluj-Napoca.



Marius Moga a fost arestat pentru 29 de zile şi este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de uz de armă letală fără drept şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.


 

Citeşte şi:

VIDEO: FOCURI DE ARMĂ în centrul CLUJULUI


 

Apărătorul lui Marius Moga, avocatul Anatol Pânzaru, a solicitat respingerea propunerii de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, precizând că arestarea este  o măsură excesiva. În faţa judecătorilor, avocatul a cerut să se ţină cont de atitudinea sinceră acestuia şi regretul care l-a manifestat în faţa instanţei. „Nu există probe la dosar din care să rezulte că Marius Moga este un pericol public”, a precizat avocatul.

Avocatul lui Marius Moga a declarat recurs la decizia magistraţilor Judecătoriei Cluj-Napoca de a îl aresta pentru 29 de zile, recurs care urmează a fi judecat în zilele următoare.


Citeşte şi:

Bărbatul care a tras două focuri de armă în Galeriile Ferdinand, arestat preventiv pentru 29 de zile

abonare newsletter