Actualitate

În Cluj, cea mai căutată plantă ornamentală de Crăciun a fost... Crăciuniţa

<p><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/26/craciunita.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Cea mai căutată plantă ornamentală din florăriile din Cluj-Napoca este, în aceste zile, Crăciuniţa, renumită pentru modul în care îşi schimbă culoarea frunzelor din verde în roşu sau în crem, în preajma Sărbătorilor de Iarnă. </strong></p>

"Crăciuniţa nu este, în realitate, o floare, dar frunzele ei roşii, deosebit de frumoase, îi dau acest aspect. Numele ei ştiinţific este Euphorbia pulcherrima, fiind, într-adevăr, deosebit de frumoasă. Este originară din Mexic. I se mai spune şi Poinsettia, după numele lui Joel Poinsett, ambasador al Americii în Mexic, la începutul secolului XIX, care a luat cu el butaşi pentru reşedinţa sa din SUA şi a transformat-o într-un brand american", a explicat reprezentanta unei florării clujene.

 


Potrivit acesteia, Crăciuniţa are aceeaşi culoare ca şi a costumului tradiţional al lui Moş Crăciun.


"Am citit într-o carte pentru părinţi şi copii că straiele lui Moş Crăciun, aşa cum le admirăm azi, în multe ilustraţii, au fost realizate de un talentat desenator şi caricaturist german, Thomas Nast (1840-1902 - n.r.), stabilit în SUA. El a reuşit să convingă lumea că locuinţa Moşului se află undeva foarte aproape de Polul Nord. Mai târziu, după 1930, un alt desenator l-a imaginat pe Moş Crăciun foarte durduliu şi zâmbind inconfundabil, cu un aer jovial", a spus reprezentanta florăriei clujene.


Ea amintit că duminică a reuşit să vândă peste 20 de ghivece cu Crăciuniţe, cele mai multe fiind cumpărate de femei.


Tânăra spune că aceia dintre noi care cumpără acum o Crăciuniţă o vor avea şi la anul, nu este greu de îngrijit, are nevoie doar de pământ reavăn şi de semi-umbră. Vara trebuie să nu o ţinem la soare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter