Actualitate

Mircea Dinescu, despre România la 23 de ani de la Revoluţie: Avem o clasă politică semianalfabetă

<p><strong><span style="font-family: &quot;arial&quot;, &quot;helvetica&quot;, sans-serif;"><span style="font-size: small;">Mircea Dinescu a vorbit despre România la 23 de ani de la Revoluţie, precizând că nu are câtuşi de puţin entuziasm pentru acest capitalism, </span></span></strong> <strong><span style="font-family: &quot;arial&quot;, &quot;helvetica&quot;, sans-serif;"><span style="font-size: small;">"</span></span></strong><strong><span style="font-family: &quot;arial&quot;, &quot;helvetica&quot;, sans-serif;"><span style="font-size: small;">din moment ce avem o clasă politică semianalfabetă, în timp ce în comunism erau semianalfabeţi Ceauşescu şi nevastă-sa</span></span></strong><strong><span style="font-family: &quot;arial&quot;, &quot;helvetica&quot;, sans-serif;"><span style="font-size: small;">"</span></span></strong><strong><span style="font-family: &quot;arial&quot;, &quot;helvetica&quot;, sans-serif;"><span style="font-size: small;">.</span></span>

Poetul, editorialistul şi analistul politic Mircea Dinescu a spus că Revoluţia Română a fost o revoltă populară, la care nu au luat parte numai aşa-numiţii "revoluţionari".

"Acolo nu au luptat numai revoluţionarii. Aici se face o mare confuzie, există revoluţionari şi restul lumii. Pe 17 martie '89 eu am fost arestat la domiciliu pentru un interviu pe care l-am dat în Liberation. Pe 22 decembrie, după ce a fugit Ceauşescu, la ora prânzului, au fugit şi securiştii de la mine de la poartă şi am ieşit în stradă. În stadă erau sute de mii de oameni. Deci nu poţi să spui că unii erau revoluţionari şi unii erau vânzători de banane. Poporul român în clipa aia a avut un acces de curaj şi de inconştienţă şi toţi au fost revoluţionari. Marea greşeală care s-a făcut este că s-au selectat. Unii erau revoluţionari şi unii oameni cumsecade. Eu când am ajuns la televiziune, am ajuns pe un TAB, cu un steag în mână, ca într-un film prost despre revoluţia cubaneză, în faţa unei mulţimi de sute de mii de oameni (...). A fost o revoltă populară reală (...) A fost o revoltă populară. Eu am apărut la televizor după ce am fost pe un TAB în fruntea unor protestatari care erau de ordinul sutelor de mii în Bucureşti", a spus Mircea Dinescu, pentru Mediafax.

El a mai spus că, la momentul respectiv, nu a existat la momentul respectiv "o disidenţă organizată".

Ultimele Stiri
abonare newsletter