Actualitate

Studiu IRES: Românii n-au crezut că lumea se sfârşeşte pe 21 decembrie

<p><strong><span style="font-size: small;">Doar unul dintr-o sută de români au crezut că sfârşitul lumii urma să fie pe 21 decembrie, potrivit unu studiu sociologic al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), dat publicităţii vineri.

95% dintre respondenţi au auzit că în data de 21 decembrie 2012 a fost anunţat sfârşitul lumii. Totuşi, doar 1% dintre cei chestionaţi cred că acest lucru este adevărat, iar 96% sunt de părere că nu va veni sfârşitul lumii în data de 21 decembrie 2012 , se arată în concluziile studiului. 

Pe de altă parte, subiectul sfârşitului lumii a fost unul intens discutat: 13% dinte participanţii la studiu au recunoscut că au discutat frecvent despre subiect, iar 45% că au discutat uneori.

În plus, aproape jumătate (48%) dintre cei chestionaţi cred că în viitor va fi un sfârşit al lumii, iar 72% cred în judecata de apoi.

Studiul IRES a fost realizat în perioada 19-20 decembrie, pe un eşantion reprezentativ de 1.273 de persoane, cu o marjă de eroare de 2,8%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter