Actualitate

Bărbatul care a tras două focuri de armă în Galeriile Ferdinand, arestat preventiv pentru 29 de zile

<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Marius Moga, fiul patronului de la Galeriile Ferdinand, cel care a tras mai multe focuri de armă în interiorul magazinului miercuri seara, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. El a fost arestat pentru uz de armă letală fără drept şi ultraj contra bunelor moravuri. </strong></span></span></p>

 


Bărbatul a avut miercuri seara un conflict atât cu soţia sa, care administrează magazinul, cât şi cu un angajat, răbufnind prin executarea a două focuri de armă, cu cartuşe cu alice, în capătul holului principal. După ce a tras cu arma de vânătoare, a părăsit magazinul, fiind organizate filtre pentru prinderea lui. A fost reţinut după două ore la propriul domiciliu. Marius Moga a refuzat să dea declaraţii în faţa procurorului.

Moga a fost prezentat joi după amiază, cu propunerea de arestare preventivă, pentru uz de armă letală fără drept. În faţa judecătorului a susţinut că a tras cu arma din cauza nervilor, după ce a constatat că angajaţii îl fură. Apărătorul lui Moga, avocatul Anatol Pânzaru a făcut recurs la decizia judecătorului.

"Clientul meu a avut o atitudine sinceră, a relatat judecătorilor ce s-a întâmplat. Din punctul nostru de vedere, Parchetul nu a prezentat nicio probă prin care să demonstreze că acesta prezintă pericol public. În opinia mea, cazul trebuia instrumentat de Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca, nu de cea a Parchetului Tribunalului Cluj. Mi se pare nejustificat interesul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj în acest caz. Am declarat recurs la decizia Judecătoriei", a declarat Pânzaru.

Marius Moga a tras, miercuri seară, două focuri de armă în plan vertical, în Galeriile Ferdinand din centrul municipiului Cluj-Napoca, fără ca vreo persoană să fie rănită, apoi a fugit. Marius Moga, este fiul patronului unui magazin de porţelanuri şi al Galeriilor Ferdinand şi deţinea legal o armă de vânătoare cu care a tras.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Anca Sidonia Bolba, a declarat, că poliţia a fost sesizată, miercuri, în jurul orei 17.20, că în incinta Galeriilor Ferdinand din Cluj-Napoca au fost trase două focuri de armă, conform martorilor. Bolba a spus că nu există persoane rănite. Conform poliţiştilor, bărbatul respectiv s-ar fi certat cu soţia în magazin, după care a tras două focuri de armă în plan vertical şi a dispărut.

„A fost un incident la Galeriile Ferdinand de pe strada Gheorghe Doja. Unul dintre asociaţii, acţionarii Galeriei, a executat un foc cu o armă de vânătoare la intrările din spate în galerie. Nu s-a periclitat viaţa nimănui, nu a fost ameninţată absolut nicio persoană. Motivul? Deocamdată se desfăşoară o activitate de lămurire a tuturor aspectelor, iar mai târziu revenim cu amănunte. Momentan este dată în urmărire maşina cu care a plecat, la momentul în care va fi depistat revenim cu amănunte. Când vom găsi armele vom putea spune cu exactitate despre ce fel de arme este vorba. Până la finalizarea cercetărilor accesul în Galeriile Ferdinand va fi restricţionat”
, a declarat miercuri seara, Mircea Rus, șeful Biroului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Cluj.

abonare newsletter