Actualitate

În timp ce fiul său era reţinut pentru trafic de droguri, Horea Uioreanu era în Floreşti la unitatea militară

<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/20/hu.png" border="0" width="451" height="258" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consiliul Judeţean Cluj a intrat, joi, în posesia întregii suprafeţe de teren necesare construcţiei Spitalului Regional de Urgenţă. </strong></span></span></p>

Este vorba de 14 hectare de teren din comuna Floreşti care aparţineau iniţial Ministerului Apărării Naţionale. Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a precizat cu această ocazie că lucrările la acest obiectiv vor începe, cel mai probabil, în 2013.


Spitalul Regional de Urgenţă urmează să fie construit în localitatea Floreşti în apropierea unităţii militare. Uioreanu a precizat că acestă etapă marchează finalizarea procedurilor de preluare a întregului amplasament al viitorului Spital Regional de Urgenţă.

„Azi finalizăm predarea terenului de către Ministerul Apărării Naţionale către Consiliul Judeţean, iniţial au fost 6 hectare astăzi s-au adăugat încă 8,4 hectare, deci în total avem 14,4 hectare, teren care este suficient pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă. Pasul următor este edificarea PUD-ului şi PUZ-ului, proiectul de urbanism de detaliu şi regional, până la ora actuală suntem în grafic. Astăzi avem într-adevăr terenul în totalitate, până acuma nu l-am avut şi de acuma mergem pe paşii următori: studiu de fezabilitate, actualizarea studiului de fezabilitate, autorizaţia de construire şi după aceea vom începe lucrările", a precizat preşedintele CJ Cluj.

Ministerul Apărării Naţionale a finalizat relocarea spaţiilor speciale de depozitare pe un alt amplasament din cadrul aceluiaşi imobil din localitatea Floreşti. "Au fost câteva depozite de muniţie, adică muniţie de artilerie. Muniţia a fost transportată într-o altă locaţie şi în momentul de faţă depozitele sunt goale şi terenul poate fi folosit ca atare", a precizat Marius Moroşanu, ofiţer de relaţii publice al Unităţii Militare.

Costurile ridicării viitorului Spital Regional de Urgenţă sunt estimate la aproape 200 de milioane de euro. Spitalul Regional de Urgenţă ar urma să aibă 20 de secţii de specialitate, dar şi un heliport.

În timp ce se afla în unitatea militară din Floreşti, Alexandru Uioreanu, fiul în vârstă de 16 ani al președintelui Consiliului Județean, era reţinut de DIICOT Cluj şi cercetat pentru trafic de droguri.


abonare newsletter