Actualitate

UPDATE VIDEO: Fiul preşedintelui CJ Cluj Horea Uioreanu a fost REŢINUT pentru TRAFIC DE DROGURI

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/20/01 horea uioreanu usl _sc_04.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></strong></span></p> <h1><span style="font-size: medium;">UPDATE: Fiul lui Uioreanu, reţinut pentru trafic de droguri, lipsea cu săptămânile de la şcoală</span></h1> <p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><strong><span style="font-size: small;">Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, reţinut pentru trafic de droguri, lipseşte cu săptămânile de şcoală, iar potrivit directorului Liceului de Coregrafie în acest semestru băiatul a rămas cu situaţia şcolară neîncheiată datorită numărului foarte mare de absenţe. </span></strong></p>

„E un copil care nu a ridicat probleme deosebite în afară de cele absolut obişnuite, respectiv absenţe la şcoală, chiar multe, unele dintre ele motivate pe motiv medical, justificate cu acte medicale, dar datorită acestui fapt la această dată el nu are situaţia şcolară încheiată la mai multe discipline. Nici asta nu este după părerea mea o mare problemă pentru că regulamentul şcolar le permite în următoarele două săptămâni de la începerea semestrului al doilea ei vor fi reevaluaţi, notaţi şi în funcţie de prestaţie trece sau nu trece în semestrul următor”, a precizat Marius Loga, directorul Liceului de Coregrafie.


Potrivit lui Loga, mama lui Alexandru se preocupa în permanenţă de situaţia şcolară a acestuia, în schimb, cu Horea Uioreanu nu a discutat niciodată. „Eu nici măcar nu bănuiam şi nu aveam niciun fel de semnale care să preceadă sau să semnaleze o astfel de situaţie. În mod normal când există aşa ceva sunt implicaţi mai mulţi copii care pot prezenta manifestări diferite, nu am avut aşa ceva, din ceea ce ştiu eu, nici din partea personalului auxiliar, nici din partea profesorilor. Avem şase camere video puse peste tot, se cam ştie cine intră în şcoală, avem intrare oarecum securizată, acolo avem agent de pază, toată lumea cunoaşte pe fiecare, apariţia unui străin este semnalată rapid. Alexandru Uioreanu este în clasa a XI-a, a ajuns la noi în semestrul al doilea al anului trecut şcolar. S-a transferat de la Liceul „Lucian Blaga”, pe motiv de inadaptabilitate la regimul şcolii respective datorită faptului că exigenţa la anumite discipline era mai mare, probabil şi incompatibilitatea cu unii profesori, nu am verificat acest lucru dacă e adevărat. Cert este că a fost dorinţa lui de a veni aici considerând că are calităţi artistice. Mama se interesa permanent de situaţia lui, cu diriginta era în contact permanent, cu mine s-a întâlnit de trei ori şi am vorbit. Cu tatăl nu am discutat niciodată. Toată lumea din liceu e extrem de surprinsă, ştirea pe mine m-a luat ca un fulger, a fost o surpriză extraordinară, dar avea absenţe, absenţe”, a mai precizat directorul Liceului.


Ce spun profesorii elevului Uioreanu?

Directorul adjunct al şcolii „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca, unde a absolvit gimnaziul Alexandru Uioreanu, Monica Ungureanu, spune că băiatul este foarte inteligent, însă lipsea mult de la şcoală din cauza problemelor de sănătate.



Diriginta lui Alexandru Uioreanu, profesoara de istorie Mariana Pintilie, spune că vestea reţinerii unui elev din clasa sa a şocat-o şi nu se aştepta fiindcă Alexandru este un copil inteligent care lipseşte mult de la şcoală.

„Alexandru este elev într-o clasă foarte bună de la Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică Octavian Stroia şi deşi în catalog are note mici, acestea nu sunt relevante. dacă ar veni la şcoală, ar fi de 9 şi de 10. El este corigent la două materii şi are situaţia neîncheiată la mai multe discipline“, afirmă diriginta lui Alexandru Uioreanu.


Ea mai spune că băiatul acuză crize biliare şi de aceea lipseşte de la şcoală. Copilul este elev în clasa a XI-a B, specializarea Teatru, şi are o sumedenie de absenţe.


UPDATE: Ce spune Uioreanu despre situaţia în care se află fiul său?

"Cât ştiu şi eu ştiţi şi dumneavoastră, o să mă duc acuma la DIICOT să văd exact despre ce este vorba, mi-ar părea rău să fie adevărat, cel puţin acuzele, sigur responsabilitatea de tată rămâne aceeaşi, poate că funcţia pe care am avut-o de deputat şi acuma de preşedinte al Consiliului Judeţean m-a ţinut mai departe de el, e un copil din prima căsătorie, îl iubesc la fel de mult. Tutela lui e la mamă”, a declarat Horea Uioreanu, vizibil emoţionat şi cu lacrimi în ochi.

Fiul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Cluj Horea Uioreanu a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, fiind acuzat de trafic de droguri, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au precizat că fiul lui Horea Uioreanu a fost ridicat de anchetatori miercuri seară şi, după ce l-au audiat, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Teritorială Cluj au emis pe numele lui o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Potrivit surselor judiciare, fiul lui Horea Uioreanu este suspectat că ar fi vândut haşiş în unităţi de învăţământ.

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a declarat pentru Mediafax că nu ştie nimic despre acest caz, pentru că este fiul său din prima căsătorie, are 16 ani şi locuieşte împreună cu mama lui.


Ultimele Stiri
abonare newsletter