Actualitate

Anchetă la Azilul "Sf. Kamil" din Cluj

<p><strong>O comisie mixtă formată din reprezentanţi ai DSP Cluj, ai Poliţiei şi ai ITM desfăşoară controale la Azilul "Sf. Kamil" din Cluj-Napoca, după ce la Prefectură s-au primit sesizări că pacienţii sunt trataţi necorespunzător, iar în presă au apărut imagini cu o bătrână ţinută într-un fel de cuşcă.


Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Cluj, Ana Maria Danciu, a declarat că instituţia a fost sesizată de mai multe persoane în legătură cu situaţia de la Căminul Social "Sfântul Kamil" din Cluj-Napoca şi s-a format o comisie de anchetă.

"La nivelul Prefecturii Cluj a fost formată o comisie, din care fac parte reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Cluj şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM Cluj). Pe lângă sesizarea depusă de o persoană, mai există şi o filmare din interiorul centrului. Toate aspectele vor fi verificate, iar raportul va fi făcut public", a spus Ana Maria Danciu.


Sesizarea a fost depusă de jurnalistul Bogdan Roşca, care a povestit pe blogul personal experienţa trăită, în acest centru, de tatăl său, care suferă de o afecţiune neurologică cu evoluţie rapidă. El afirmă că a căutat un centru unde să îl interneze pe tatăl său pentru a beneficia de îngrijire permanentă, iar în noiembrie a ajuns la "Sfântul Kamil", din cartierul Zorilor, un azil administrat de Asociaţia Maghiară a Handicapaţilor Motor. El povesteşte că îşi vizita tatăl odată la două zile, iar la început totul părea normal, însă la un moment dat, "din cauza proastei administrări a medicamentelor", boala s-a agravat, fiind "stabilit un nou diagnostic, mult mai dur".

"Ulterior situaţia sa se degradează îngrijorător. Deşi am mers acolo des, nu mi se comunica nimic. Îl vedeam în scurte momente, uneori supravegheat. Nu aveam acces în camera sa, care era ţinută sub cheie. Nu mi se explica nimic. Nu puteam să-i las nici o cafea, deşi tata ar fi băut cu plăcere o gură mică. La un moment dat, cu o săptămână înainte de a-l scoate de acolo, aflu ca a fost mutat în altă cameră. De ce? Întrebaţi-o pe doamna Tokay…O persoană care conduce închisoarea cu mână de fier şi care pare deranjată de fiecare dată când mă vede", spune jurnalistul.


Jurnalistul susţine că, după externarea din centrul social, medicii de la un spital i-ar fi spus că tatăl său a fost maltratat, deshidratat, înfometat şi infectat.

 



 

Citește și:



ATENŢIE! Unele azile de bătrâni, adevărate „CENTRE DE EXTERMINARE” pentru pacienţi

Ultimele Stiri
abonare newsletter