Actualitate

Doi angajaţi ai unei societăţi de asigurări cercetaţi de DNA Cluj pentru trafic de influenţă

<p style="margin-bottom: 0in;" lang="ro-RO" align="JUSTIFY"><strong><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/31/dna.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Lazăr Bogdan Mihai, asociat şi administrator la S.C. Punctasig Asistent în Brokeraj SRL şi Anca Ioana Jeler, angajat al aceleiaşi societăţi comerciale, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă. </span></span></strong></p>

 


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că la data de 16 mai 2012, inculpaţii Lazăr Bogdan Mihai şi Jeler Anca Ioana, ambii în calitate de reprezentanţi legali ai S.C. Punctasig Asistent în Brokeraj SRL, firmă cu obiect de activitate intermedierea asigurărilor, au pretins de la reprezentanţii unei societăţi comerciale (denunţători) suma de 40.000 de euro lăsând să se creadă că au influenţă şi pot interveni pe lângă un angajat al unei firme de asigurări.

„Inculpaţii au susţinut că, în schimbul banilor, îl pot determina pe acest angajat să emită o adeverinţă din care să rezulte că firma denunţătorilor a achitat o poliţă de asigurarea a bunurilor acestei societăţi comerciale. Acest înscris era necesar denunţătorilor pentru a obţine despăgubiri ca urmare a faptului că mai multe spaţii ale unei fabrici aparţinând firmei denunţătorilor au fost distruse într-un incendiu, inclusiv documentele doveditoare ale încheierii poliţelor de asigurare. Inculpaţii Lazăr Bogdan Mihai şi Jeler Anca Ioana au comunicat denunţătorilor că persoana la care intenţionau să intervină nu mai doreşte să emită actul solicitat, motiv pentru care denunţătorii nu le-au mai remis suma de bani pretinsă”, se arată într-un comunicat al DNA Cluj.


Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Sălaj.


Citiți și: Şeful Biroului pentru Imigrări Maramureş, trimis în judecată de DNA Cluj

abonare newsletter