Actualitate

Şeful Biroului pentru Imigrări Maramureş, trimis în judecată de DNA Cluj

<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Dorin Hudiţă, ofiţer de poliţie, şeful Biroului pentru Imigrări Maramureş, cu gradul de comisar şef, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că la data de 10 decembrie inculpatul Dorin Hudiţă în calitate de ofiţer de poliţie – şef al Biroului pentru Imigrări Maramureş, a pretins de la o persoană denunţătoare, cetăţean ucrainean cu rezidenţă în România, suma de 300 euro şi băuturi alcoolice în valoare de 3.170,88 lei, pentru a interveni pe lângă funcţionari publici din Bucureşti asupra cărora are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă, pentru a-i determina să facă un act ce intră în atribuţiile lor de serviciu în vederea acordării cetăţeniei române persoanei denunţătoare.

La data de 11 decembrie Hudiță a primit de la persoana denunțătoare suma de 300 de euro și produsele pretinse, situație în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 12 decembrie Tribunalul Maramureș a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a acestuia. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Maramureş.

abonare newsletter