Actualitate

IPS Andrei Andreicuţ: sfârşitul lumii este o fabulaţie, speculaţii care nu vin din spaţiul creştin

<p><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/19/andrei-andreicut.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, a invitat reprezentanţii presei din Cluj pentru a transmite tradiționalul mesaj de Craciun. Întrebat ce părere are despre sfârşitul lumii, IPS Andrei Andreicuţ a precizat că totul este o fabulaţie şi că sunt speculaţii care nu vin din spaţiul creştin.</strong></p>

 

 


„Sunt doar speculaţii, referitor la momentul acela solemn când va veni sfârşitul lumii Sfâna Scriptură  spune în felul următor şi noi creştini fiind trebuie să o luăm de bună: nimeni nu ştie nimic, nici îngerii lui Dumnezeu, nici Fiul, ci numai Tatăl cel din Cer, se fac speculaţii, care nu ar trebui să îi problematizeze pe creştinii noştrii pentru că nici nu vin din spaţiul creştin aceste speculaţii. Au fost şi anume denominaţiuni creştine care dădeau tot felul de pronosticuri însă ele nu se întemeiau pe învăţătura de credinţă a Bisericii noastre, învăţătură echilibrată care le spune oamenilor atât, că trebuie să trăiască frumosc şi dacă trăiesc frumos, fie că vine sfârşitul mâine, fie că vine peste un milion de an acelaşi lucru este. Este o simplă fabulaţie”, a precizat IPS Andrei Andreicuţ, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Conform calendarului civilizatiei maya, în 21 decembrie ar veni sfîrşitul lumii. Două texte antice confirmă data de încheiere a calendarului Mayaș la soltițiul de iarnă din acest an, care este este 21 decembrie 2012.

abonare newsletter