Actualitate

Elevii şcolii din Mihai Viteazu, „evacuaţi“ din sălile de curs

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/18/121218 scoala mihai voda 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Elevii de la Şcoala Gimnazială „Mihai Vodă“ din localitatea Mihai Viteazu, din judeţul Cluj, au fost evacuaţi marţi din sălile de curs, în cadrul unui exerciţiu de alarmare menit să evite urmările unui posibil incident care s-ar fi putut produce din cauza unor scurgeri de gaze depistate la instalaţiile de gaz.</strong>


Exerciţiile de alarmare-evacuare fac parte din campania de informare R.I.S.C. „ Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale“, derulată de  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj şi E.ON România



La faţa locului s-au aflat specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U.) al judeţului Cluj şi cei ai distribuitorului de gaze naturale E.ON Gaz Distribuţie, care au luat primele măsuri de siguranţă, menite să-i pună la adăpost de orice eveniment nedorit pe copiii care învaţă la această şcoală. Demersul specialiştilor a fost susţinut de cadrele didactice care au organizat rapid evacuarea din clase a copiilor, fără a fi blocat accesul şi intervenţiile pompierilor şi ale echipelor E.ON.


Din fericire pentru toată lumea, evenimentul a fost doar o simulare organizată de către  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, E.ON Gaz Distribuţie şi conducerea şcolii din Mihai Viteazu, pentru a fi testată capacitatea specialiştilor dar şi a cadrelor didactice şi elevilor de a face faţă unor posibile incidente ale căror cauze sunt improvizaţiile la instalaţiile de gaz.


Exerciţiile de alarmare au fost urmate de o lecţie despre energie, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale, trezindu-le copiilor nu doar interesul ci şi dorinţa de a respecta toate regulile în ceea ce priveşte utilizarea gazelor naturale şi a electricităţii, având în vedere incidentele care s-ar fi putut produce dacă situaţia care a stat la baza exerciţiilor de alarmare ar fi fost reale. Această campanie naţională de informare şi conştientizare are scopul este de a reduce incidentele de natura incendiilor, exploziilor etc. care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi de coşurile de fum necurăţate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter