Actualitate

Vezi cum arată CEL MAI RAR CÂINE din lume

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/18/singing-dog-closeup.jpg" border="0" title="sursa foto: www.adventurealternative.com" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Tom Hewitt este singurul om, în ultimii 25 de ani, care a reușit să fotografieze cel mai rar câine din lume, în sălbăticie.</strong> </span></p>

 


Bărbatul, aflat într-o expediție în Papua Noua Guinee a fost uluit de prezența acestui animal deosebit, care aduce puțin cu o vulpe. ”L-am privit în jur de 15 minute, în timp ce și el mă analiza pe mine. Părea foarte curios, dar nu se temea de mine și de cei care m-au însoțit. Arăta spectaculos și era un exemplar sănătos, pentru ca l-am studiat foarte atent cu binoclul. Abia mi-am luat ochii de la el pentru a-mi seta aparatul de fotografiat”, a declarat Tom, foarte emoționat, scrie animalzoo.ro.


”Câinele cântăreț din Papua Noua Guinee” este cea mai rară rasă de câine din lume şi i se spune aşa deoarece lătratul lui seamănă cu urlatul lupului la lună, pe o singură notă. O altă denumire a patrupedului este şi ”câinele din epoca de piatră” sau ”câinele antic”, cercetătorii susținând că există dovezi că această rasă este chiar mai veche decât Dingo australian.


În captivitate mai există doar 100 de exemplare din această specie de câine, iarîn sălbăticie nu se cunoaște numărul lor, însă rasa a fost declarată pe cale de dispariție. Acest câine nu este unul prietenos, nu poate fi domesticit și rareori este zărit, chiar și de băștinașii Noii Guinee.


Ultimele Stiri
abonare newsletter