Actualitate

Aung San Suu Kyi, laureata Premiului Ion Raţiu pentru Democraţie 2012

<p><strong><span style="font-size: small;">Anunţul a fost făcut de Jane Harman, preşedinte şi director al Wilson Center. Premiul va fi acordat în cadrul unui simpozion de două zile organizat împreună cu Wilson Center’s Global Women’s Leadership Initiative care va avea loc la Yangon în perioada 15-16 ianuarie 2013.</span></strong></p> <p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><span style="font-size: small;">


Aflată în fruntea mişcării pentru democraţie din Birmania, Suu Kyi conduce acum, după 15 ani de arest la domiciliu ca prizonier al forţelor guvernamentale birmaneze, Liga Naţională pentru Democraţie. Laureată a premiului Nobel pentru Pace şi deţinătoare a Medaliei de Aur a Congresului Statelor Unite, Suu Kyi va primi premiul Ion Raţiu pentru Democratie în cadrul simpozionului ”Women Leading Democracy Building în Myanmar: Shaping Global and Local Strategies” care va avea loc în ianuarie in Yangon, Myanmar. Este pentru prima dată când premiul este acordat în ţara de origine a laureatului, în cadrul unui eveniment care promovează cauza pentru care acesta a luptat, în mijlocul celor ale căror drepturi le-a apărat.



“Dedicaţia pentru cauza democraţiei şi poporul birmanez face din Aung San Suu Kyi laureata perfectă a Premiului Ion Raţiu pentru Democraţie din acest an, considera Jane Harman. Suu Kyi este o personalitate mondială care a demonstrat că blândeţea şi metodele nonviolente sunt cele mai puternice arme împotriva opresiunii.”


Premiul Ion Raţiu pentru Democraţie aduce vizibilitate şi recunoastere internaţională ideilor şi realizărilor activiştilor pentru democraţie din întreaga lume.

Ultimele Stiri
abonare newsletter