Actualitate

Propunere de la Cluj: ministerul Romilor. "În Spania, s-a făcut"

<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/12/gypsy-family.jpghttp://www.monitorulcj.ro/documente/stories/2012/09_septembrie/12/gypsy-family.jpg" border="0" /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/12/gypsy-family.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Partida Romilor "<em>Pro Europa</em>" Cluj cere viitorului Guvern înfiinţarea unui "<em>mega-minister</em>" al romilor, condus de un membru al etniei, informează Mediafax.

Structura ar urma să se ocupe de gestionarea problemelor acestei minorităţi în domenii precum educaţia, sănătatea, de crearea de locuri de muncă şi de integrarea acestora.

"Situaţia romilor este dezastruoasă şi se trag semnale de alarmă din partea Comisiei Europene legate de această situaţie. Acest minister va pune în mişcare rezolvarea problemelor cu care se confruntă romii. Dacă tot se măreşte numărul de ministere, să se facă şi unul pentru romi. Ne-am inspirat din modelul de integrare al romilor din Spania, unde în anul 2000 a fost înfiinţat un minister similar, care a ajutat la integrarea romilor. Noi vrem să avem o colaborare directă cu alte state ale UE, să avem persoane de contact în statele unde trăiesc romi din România, cum ar fi Spania, Italia, Franţa", a spus prim-vicepreşedintele Partidei Romilor "Pro Europa" Cluj, Aurel Pascu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter