Actualitate

Şcoala “Elf”, premiată în programul “Europa, casa noastră”

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/16/activitate europa elfilor.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Şcoala “Elf” se numără printre cele 25 de şcoli din România premiate în cadrul campaniei  “Europa, casa noastră”.</strong>


Peste 300 de şcoli şi licee din toată ţara au participat la această campanie de informare şi comunicare menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar.


“Europa Elfilor”, un blog creat de elevii clasei a VI-a, este platforma care conţine toate activităţile cu tematică europeană desfăşurate în această toamnă la Şcoala “Elf”. Blogul este rezultatul unui proiect intercurricular (Informatică, Geografie, Educaţie plastică) realizat de elevii clasei a VI-a,  în cadrul orelor de Informatică, fiind coordonați de profesor Alexandrina Lişcan.


Bunicii "elfilor", bloggeri pentru o zi

Printre acţiunile prezentate pe blog amintim: participarea elevilor la un un concurs de materiale jurnalistice pe tema Anului European al îmbătrânirii active (2012) şi al solidarităţii între generaţii; întâlnirea cu un invitat special de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest; concertul oferit de elevii şcolii cu ocazia Galei Multiplicatorilor de Valori Europene din Transilvania de Nord, ediţia a IV-a.


De asemenea, în data de 19 decembrie, bloggerii din clasa a VI-a vor fi profesori pentru bunicii lor, în cadrul activităţii “Bunicii elfilor, bloggeri pentru o zi”, la care vor participa şi invitaţi de la Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord.


Campania  “Europa, casa noastră” aflată la cea de a doua ediţie a fost deschisă tuturor şcolilor (primare şi gimnaziale), precum şi liceelor din România. Criteriile care au fost luate în calcul în evaluarea rapoartelor au fost: impactul acțiunii (număr de elevi implicați în acțiuni, număr de activități desfășurate, mediatizare în presă, implicarea comunității); originalitatea și interactivitatea temei (cât de originală a fost abordarea temei, cât de mult au fost implicați elevii în acţiunea respectivă); invitații speciali implicați (număr de invitați, notorietate).

Citește și:

"Elfii" clujeni bat la porţile Europei

Ultimele Stiri
abonare newsletter