Actualitate

Atac armat în SUA: Mesaje de condoleanţe din partea liderilor lumii

<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/15/connecticut.png" border="0" width="450" height="258" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Lideri de pe întreg mapamondul au adresat vineri seară condoleanţe familiilor victimelor atacului armat soldat cu moartea a circa 30 de persoane, majoritatea copii, ce a avut loc în Statele Unite, relatează AFP.</strong></span></span></p>

 

"Aş dori să-mi exprim profunda emoţie după tragicul atac armat", a declarat şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, într-un comunicat, adăugând că se gândeşte "la victime, la familiile lor şi la poporul american în acest moment dificil".

Pentru preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, sunt "vieţi tinere pline de speranţă care au fost distruse". "Am aflat cu profundă emoţie şi cu groază despre tragicul atac armat din Connecticut", a menţionat el, exprimând "sincere condoleanţe" în numele Comisiei Europene şi al său personal.

Preşedintele francez, François Hollande, şi-a exprimat "emoţia şi consternarea" după ce a aflat despre noul atac armat ce a avut loc într-o şcoală din Statele Unite.

Într-un mesaj adresat "preşedintelui Obama" şi semnat Elizabeth R., regina Marii Britanii şi-a făcut cunoscută vineri seara profunda emoţie. "Am fost profund tulburată şi întristată să aflu despre cumplitele pierderi de vieţi, la Newtown, în Connecticut, mai ales pentru că sunt atâţia copii printre cei morţi", a scris suverana, care a adresat, împreună cu soţul său, prinţul Philip, întreaga sa simpatie preşedintelui şi poporului american "în aceste momente dificile".

Tot de la Londra, premierul David Cameron a făcut şi el cunoscut că este "tulburat şi profund întristat în urma acestui îngrozitor atac armat în care au murit şi au fost răniţi atâţia nevinovaţi".

Din Canada, premierul Stephen Harper a calificat ca o "veste cumplită" atacul armat, precizând pe contul său Twitter că toţi "canadienii se roagă pentru elevii şi familiile din Connecticut care au fost loviţi de această violenţă fără sens".

Atacul armat s-a soldat cu 27 de morţi, printre care 20 de copii şi atacatorul, găsit mort în interiorul şcolii, a anunţat un responsabil al poliţiei locale din Newtown.

Ultimele Stiri
abonare newsletter