Actualitate

Festival franco-român de tradiţii de iarnă

<p><strong><span style="font-size: small;">Vineri, 14 decembrie , Liceul Teoretic „ Mihai Eminescu„ din Cluj-Napoca, organizează cea de-a cincea ediție a festivalului franco-român de tradiții de iarnă  „Scânteiuțe de iarnă„ („Etincellles d’hiver„) la cinematograful Mărăşti,  de la ora 16:30.</span></strong>

Manifestările festivalului se vor desfășura pe două axe: seara multiculturală și seara gastronomică. Sărbătorile de iarnă reprezintă un atu al organizatorilor, un segment al campaniei de sensibilizare a tânărului public francofon si nu numai,  vis-à-vis de valorile tradiționale din Franța și România, un pretext de utiliza limba franceză dincolo de sala de clasă, o posibilitate buna  de promovare a francofoniei  și a valorilor liceului nostru. Momentele multiculturale, colindele, scenetele, filmul aniversar,  prezentarea de modă se adresează unui public de toate vârstele.

Grație generozității logistice oferite de locația cinematografului Mărăști,  prin intermediul principalului partener al festivalului, Primăria Cluj-Napoca,  pentru prima oară se face tentativa unui spectacol total în care se îmbină jocul scenic cu arta cinematografică, toate acestea prin motivația tuturor  actanților,  în număr de aproape 100.


Încă de la prima ediție a festivalului organizatorii s-au bucurat de parteneriatul Primăriei Cluj-Napoca  și a Institutului Francez  Cluj-Napoca.

Invitati speciali: Dominique Simon, Olivier Anceau (Franta).


Organizatori: director , prof. Simona Raluca DOBRESCU, coordonatori prof. Ildiko si Gabriel POP, profesori implicati in desfasurarea activitatilor Valentina GÎDEA, Olimpia BARBUL , Mirela HEBEAN, Monica DEIAC, Teodora VIȘINESCU.

Ultimele Stiri
abonare newsletter