Actualitate

Clujenii, nemulţumiţi de modul în care se face deszăpezirea. Boc e mulţumit

<p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/08/zapada m 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Site-ul domnuleprimar.ro a fost asaltat în ultimele două zile de zeci de plângeri asupra modului în care se desfăşoară deszăpezirea în municipiul Cluj-Napoca. Sesizările postate provin din toate colţurile oraşului şi toate reclamă, în esenţă, acelaşi lucru: curăţarea zăpezii de pe şosele, din parcări şi de pe trotuare. În replică, primarul Emil Boc a precizat că este mulţumit de felul cum decurge deszăpezirea în oraş.</strong> </span></p>

 


”S-a intervenit în urgenţa 1, 2 și 3. Brantner Vereș a folosit 110 tone de materiale antiderapante și 14 utilaje. De asemenea, Rosal Cluj a intervenit cu 19 utilaje și 450 tone de materile antiderapanate. Au fost unele probleme, dar pe parcurs s-au remediat. Nu poți să ajungi în toate locurile deodată. Toată lumea ar dori ca din primul moment, când cade primul fulg de zapadă să fie mașina de deszăpezire acolo”, a precizat Emil Boc.


Plângeri cu nemiluita


„Aş dori să ştiu cine are obligaţia să cureţe de zăpadă parcările, deoarece de cinci zile de când este zăpadă în Cluj nu s-a curăţat nicio parcare marcată pe care plătim abonamente. Mai mult, în anumite zone parcările au fost umplute de zăpadă de plugurile care au curăţat drumurile”, este mesajul postat de Mihaela Frunză.



„Vă rugăm să dispuneţi curăţarea de zăpadă a străzii Iuliu Maniu. Ştim că este o străduţă îngustă şi nu se poate interveni cu un utilaj mare, însă, cu siguranţă, sunt metode prin care zăpada să fie îndepărtată. De asemenea, trotuarul Teatrului National, pe laturi este plin de zăpadă în timp ce muncitorii de la deszăpezire sprijină lopata pe trotuarul de la Prefectură”, se plânge şi Vasile pe site-ul domnuleprimar.ro

„Pentru a păstra imaginea oraşului Cluj-Napoca cred că nu este suficient ca echipele de deszăpezire doar să împingă zăpada lânga trotuar. Trebuie ridicată zăpada, pe timpul nopţii. Încercaţi un exerciţiu: mergeţi pe jos în centrul Clujului şi vedeţi cum reuşiţi să vă descurcaţi. Acum Clujul nu se deosebeşte cu nimic de Bucureşti şi cred că este o mare ruşine pentru ardeleni”, a precizat şi Monica Andrei.

„De ce străzile private nu beneficiază de servicii de deszăpezire pe timpul iernii? Locuiesc pe strada Goethe şi nici anul trecut, nici anul acesta nu a trecut vreun utilaj de deszăpezire pe această stradă.  Nu este deszăpezirea unul dintre serviciile pe care le prestează Primăria în schimbul impozitelor plătite de clujeni? Şi noi, cei care locuim pe strada Goethe, plătim aceleaşi impozite ca şi restul concetăţenilor noştri. De ce atunci nu beneficiem de aceleaşi servicii din partea Primăriei?”, se întreabă şi Mihai Marta.

„Domnule Boc, aş dori să vă întreb dacă în programul de deszăpezire a străzilor din municipiul Cluj-Napoca nu intră cumva şi străzile Mehedinţi (zona aleilor de la blocurile ANL) şi strada Borşa, respectiv Retezat. După cum se poate vedea şi pe teren, zăpada nu a fost deloc curăţată, nici nu s-a împrăştiat material antiderapant, iar coborârea pe zona respectivă e un adevărat calvar. În zona menţionată puteţi găsi zăpadă de la prima ninsoare, care nu a fost îndepărtată cu vreun plug de zăpadă”, s-a plâns şi Sandu.

„Condamn pe deplin lipsa de profesionalism şi practica responsabililor de la firmele de deszăpeziri, care omit complet zonele de interferenţă dintre trotuare şi trecerile de pietoni. La nicio trecere (nici măcar în centru oraşului) nu se poate traversa fără scufundarea încălţamintelor în zăpadă sau apă. Trotuarele şi trecerile de pietoni nu numai că sunt ignorate, ci reprezintă spaţii de depozitare a munţilor de zăpadă. Circulaţia pietonilor e inumană şi imposibilă pretutindeni în Cluj-Napoca”, a precizat şi Cristina Herlea.

„Domnule primar, ce se întâmplă cu zăpada, nu se ridică de către nimeni, e dezastru şi în cartierul Mărăşti şi în Grigorescu. Ca pieton este foarte de greu de traversat străzile din cauza mormanelor de zăpadă, nu se poate nici parca lângă bordură din cauza zăpezii”, este mesajul unui alt clujean.

“Este primul an în care noi, cei care locuim în Dâmbul Rotund, avem parte de o surpriză neplăcută, de cand au început căderile de zăpadă. Dacă în anii anteriori, primele străzi pe care se intervenea erau străzile în pantă, şi aici mă refer în special la strada Sitarilor şi Spicului, anul acesta am înţeles că nu mai constituie o prioritate pentru autorităţi. Aşteptăm rezultate la solicitarea noastră”, este alt mesaj postat pe domnuleprimar.ro

„Domnule primar, vă rog să trimiteţi firma Brantner să deszăpezească Aleea Slatina din Mărăşti, deoarece de când a început ninsoarea (adică de duminică) pe aici nu a trecut decât ieri un utilaj cu sare şi nisip care nu şi-a folosit deloc plugul. Este necesar şi plug deoarece zăpada creşte în continuare şi nu e suficient doar materialul antiderapant”, s-a plâns şi Andrei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter