Actualitate

Creşe şi grădiniţe noi în Zorilor şi în Centru

<p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/03-gradinita huedin _sc_15.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri că în anul 2013 se vor crea 300 de noi locuri de grădiniţă şi creşă, după ce la nivelul oraşului există un deficit de locuri la acest capitol. Banii pentru construcţia acestor două obiective provin din bugetul local.</strong> </span></p>

 


Potrivit primarului, în primă fază se vor crea 140 de noi locuri la grădiniţa de pe strada Moţilor nr. 58 şi spaţii pentru 80 de copii de creşă, tot în aceeaşi locaţie.



„În 2013 vom construi 140 de locuri la grădiniţa de pe strada Moţilor şi, de asemenea, la aceeaşi grădiniţă vor fi construite spaţii pentru 80 de copii la creşă. Construcţia unei grădiniţe şi creşe pe strada Moţilor se află în fază de licitaţie. Această unitate va fi prima din rândul celor construite de primărie care va avea certificate energetic de clasă A, consum redus de energie electrică şi apă prin utilizarea tehnologiilor moderne. Deschiderea ofertelor pentru această grădiniţă este 17 decembrie. Valoarea estimată a costurilor este de 5,4  mil lei fără TVA”, a declarat primarul Emil Boc.



Tot pentru 2013, Primăria a propus şi o a doua locaţie în vederea realizării unei creşe în imobilul de pe strada Gheorghe Marinescu 60. „Cea de-a doua locaţie pe care o propunem în vederea contrucţiei şi realizării unei creşe în imobilul de pe Gheorghe Marinescu. Vom supune Consiliului Local un proiect de hotărâre pentru ca acest spaţiu de 178 mp să fie transformat în creşă pentru a asigura un număr de 80 de locuri în acea locaţie. În momentul de faţă avem probleme cu spaţiul de creşă în Zorilor şi în zona centrală. În buget vom avea 100.000 lei pentru întocmirea documentaţiei necesare şi 2 milioane de lei pentru construcţia ce urmează a se efectua. Deci, avem 140 de locuri în grădiniţa de pe Moţilor şi 80 de locuri în creşă plus 80 de locuri în creşa de pe Marinescu. În total, 300 de locuri de grădiniţă şi creşă vor intra în construcţie”, a mai precizat edilul şef.

abonare newsletter