Actualitate

„Insula” Adei Milea şi „Nunta lui Figaro” din Praga încheie Festivalul Interferenţe

<p style="margin-bottom: 0in;"><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/09/insula.png" border="0" width="450" height="257" style="float: right; margin: 2px 5px;" />A treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Interferenţe, dedicată dialogului dintre teatru şi muzică, se încheie în această seară cu două spectacole care ilustrează într-un mod aparte acest dialog: <span lang="ro-RO">„</span><em>Insula</em>” a Adei Milea şi <span lang="ro-RO">„</span><em>Nunta lui Figaro</em>”. </strong></span></p>

Insula” muzicală a Adei Milea, după Gellu Naum se va juca în Sala Mare a Teatrului Naţional Cluj-Napoca, de la ora 17.00 şi aduce pe scenă povestea lui Robinson. Este vorba despre un Robinson singur pe o insulă pustie, dar plină de oameni. Potrivit organizatorilor festivalului, joaca serioasă din piesa de teatru cu acelaşi nume a poetului şi dramaturgului suprarealist român Gellu Naum este un puzzle de întâlniri şi situaţii cu personaje exotice, precum o sirenă, un pirat, un beduin, dar şi numeroşi membrii ai familiei pierdute a lui Robinson. Ada Milea construieşte un concert 100% teatral al singurătăţilor aduse împreună de Gellu Naum, cu vocile şi prezenţa actorilor Teatrului Naţional din Cluj.

Nunta lui Figaro, la Teatrul Maghiar


Subiectul comediei O zi nebună” sau Nunta lui Figaro” de Beaumarchais, pusă în scenă de Michal Docekal, interpreatată de actorii Teatrului Naţional din Praga, Cehia se va juca la Sala Mare a Teatrului Maghiar, de la ora 19.00. În ziua nunții sale, servitorul Figaro își apără iubita Susanna împotriva avansurilor amoroase ale Contelui Almaviva, care îşi arogă dreptul la prima noapte cu tânăra mireasă. Organizatorii subliniază că după mai bine de două secole, latura socială a acestei piese redevine actuală.

13 zile de teatru la Cluj-Napoca


Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe a durat 13 zile şi a reunit 21 de reprezentaţii din nouă ţări (Elveţia, Franţa, Bulgaria, Ungaria, Germania, Coreea de Sud, Cehia, Serbia şi România).

Ultimele Stiri
abonare newsletter