Actualitate

Cod galben de ninsoare şi ploi abundente în mare parte a ţării până luni

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/08/zapada m 3.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică două atenţionări meteorologice Cod galben de ninsoare şi ploi abundente în majoritatea zonelor ţării, valabile duminică de la ora 13.00 până luni la ora 11.00.</strong>


Astfel, prima atenţionare vizează perioada 9 decembrie, ora 13.00 - ora 20.00, iar în intervalul amintit vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor, sub forma de ninsoare în Banat, Crişana, Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei şi în zona montană, mixte în Transilvania şi în sudul Moldovei şi ploi în Dobrogea, nordul şi estul Munteniei.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25...30 l/mp în Carpaţii Orientali şi în estul teritoriului. Vântul va avea intensificări temporare, iar în zona de munte şi în sud-vest va viscoli ninsoarea.


A doua atenţionare Cod Galben vizează ninsori, ploi abundente, polei, intensificări de vânt, în intervalul 9 decembrie, ora 20.00 - 10 decembrie, ora 11.00.


În cursul nopţii de duminică spre luni şi în prima parte a zilei de luni vor mai fi precipitaţii în jumătatea de est a ţării şi izolat se vor acumula cantităţi de peste 25 l/mp.


Va ninge la munte, în estul şi sud-estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei şi în sud-estul Olteniei, iar în Dobrogea vor predomina ploile. În sud-estul teritoriului vor fi condiţii de polei.


Vântul va avea intensificări, iar în Muntenia, sudul Moldovei, precum si în zona Carpaţilor de Curbură va viscoli ninsoarea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter