Actualitate

Şoferii, sfătuiţi să evite drumurile naţionale din Cluj

<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/09/zapada.png" border="0" width="451" height="259" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Mai multe tronsoane de drumuri naţionale şi judeţene sunt închise, duminică dimineaţă, ca urmare a căderilor abundente de zăpadă din ultimele ore. Astfel, potrivit Centrului Infotrafic, în judeţul Cluj, circulaţia este îngreunată pe DN1 Turda - Alba Iulia, la kilometrul 438, după ce un tir a rămas în pană pe una dintre benzi. Se circulă în condiţii bune. </strong></span></span></p>

 


Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România recomandă utilizatorilor reţelei de autostrăzi şi drumuri naţionale din România, pe cât posibil, evitarea tranzitării sectoarelor de drumuri naţionale şi autostrăzi din Transilvania, în special, drumuri afectate de ninsoare abundentă.

Potrivit unui comunicat al CNADNR, şoferii ar trebui să evite drumurile naţionale de pe raza judeţelor Timiş, Arad, Sălaj, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Cluj, Bistriţa, Mureş, Alba, Hunedoara, Caraş - Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Sibiu, până duminică, ca urmare a fenomenelor meteorologice defavorabile Cod Galben - ninsoare abundentă şi intensificări ale vântului (viscol).

Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, îi sfătuim pe conducătorii auto să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum, care să nu depăşească 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora.

De asemenea, este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească, cu precădere, frâna de motor. Recomandăm celor care urmează să pornească la drum să se intereseze dinainte în privinţa stării drumurilor pe care urmează să se deplaseze şi să-şi echipeze autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter