Actualitate

Referendumuri locale în judeţele Alba şi Constanţa, în ziua alegerilor parlamentare

<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><img src="documente/stories/2012/06_iunie/11/02-vot%20alegeri%202012%20_sc_11.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În judeţele Alba şi Constanţa vor avea loc, pe 9 decembrie, referendumuri locale în mai multe localităţi pentru consultarea cetăţenilor în legătură cu oportunitatea exploatării minereului aurifer de la Roşia Montana, respectiv a prospectării şi exploatării gazelor de şist, informează Agerpres. </strong></span></span></p>

 


În Alba, referendumul se va desfăşura în oraşele Abrud, Baia de Arieş, Cîmpeni şi Zlatna şi în comunele Albac, Almaşu Mare, Arieşeni, Avram Iancu, Bistra, Bucium, Ceru Băcăinţi, Ciuruleasa, Cricău, Galda de Jos, Gîrda de Sus, Horea, Ighiu, Întregalde, Livezile, Lupşa, Meteş, Mogoş, Ocoliş, Poiana Vadului, Ponor, Poşaga, Rimetea, Râmeţ, Roşia Montană, Sălciua, Scărişoara, Sohodol, Stremţ, Vadu Moţilor şi Vidra. În acest scop au fost organizate 148 de secţii de votare, altele decât cele pentru alegerile parlamentare. Ele au fost amenajate în aceleaşi clădiri, iar în unele situaţii în aceeaşi încăpere, cu pază comună, dar cu birouri electorale şi cabine de vot diferite.

Patru referendumuri vor fi organizate în tot atâtea localităţi din judeţul Constanţa - Costineşti, Limanu, Mangalia şi Mihail Kogălniceanu.

'Consilierii din aceste localităţi au votat pentru organizarea referendumurilor, în data de 9 decembrie, odată cu alegerile parlamentare, demersurile fiind perfect legale', afirma prefectul Eugen Bola, în urmă cu două săptămâni.

Cetăţenii cu drept de vot vor trebui să se pronunţe, la Costineşti, Limanu şi Mangalia, prin 'Da" sau 'Nu", la întrebarea 'Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist prin fracţionare/fracturare hidraulică?''.

În schimb, în comuna Mihail Kogălniceanu se va organiza un referendum pentru înfiinţarea a două noi localităţi. 'Referendumul se realizează pentru ca două grupuri sociale create înainte de 1989 pe lângă două mari unităţi agro-industriale, Sibioara şi Ceres, să capete statutul de unităţi administrativ-teritoriale - sate', a spus prefectul Eugen Bola.

Ultimele Stiri
abonare newsletter