Actualitate

Jucării periculoase, retrase din magazinele clujene

<p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/07/06 jucarii1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În perioda 19-30.11.2012, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj, a desfăşurat acţiuni de control privind siguranţa jucăriilor comercializate atât direct cât şi online.</strong>

Au fost controlaţi 18 operatori economici, verificându-se jucării în valoare de 630000 lei. Cu ocazia acţiunilor desfăşurate, s-au constatat neconformităţi pentru jucării în valoare de 180000 lei. Printre abaterile constate au fost: lipsa traducerii avertismentelor privind modul de utilizare a jucăriei şi a atentionărilor speciale, declaratiile de conformitate ale jucăriilor întocmite într-un mod defectuos, lipsa dosarului tehnic de conformitate pentru jucării, lipsa afişării în interiorul magazinului a plachetei care să conţină coordonatele de contact ANPC sau modul de indicare al preţurilor. În urma controlului efectuat, au fost oprite temporar de la comercializare jucării în valoare de 180000 lei.


Pentru abaterile constatate au fost aplicate  sancţiuni contravenţionale în valoare de 20500  lei si au fost dispuse masuri de intrare in legalitate.



Ultimele Stiri
abonare newsletter